Tu, cum îți îngrijești bătrânii?
March 18, 2014
Azi cânt prin casă
March 19, 2014

Ce o fi mai grav: să-ți jelești morții sau să faci sex într-o zi de post?

Dacă vă gândeați că primele păcate pe care vi le-am prezentat sunt desprinse din bancurile cu proști, stați să le vedeți pe următoarele! Nu le voi analiza pe toate 193, dar mai sunt câteva care merită menționate și comentate un pic.

Spre exemplu, ar fi păcatul cu numărul 88: „N-am păstrat curăție cu soțul (soția): miercuri, vineri, sâmbata, duminica, luni; în cele 4 posturi de peste an; în timpul sarcinii și al ciclului lunar; 40 de zile dupa naștere. ”

Să zicem că ultima parte o înțeleg, dar hai să fim serioși! Chiar tre’ să mă uit în calendar înainte de a stinge lampa, rugându-mă să fie joi, să nu îmi vină ciclul și nu care cumva să fie o zi în care n-ai voie să mănânci nici iarbă, ca să pot face sex cu bărbatul căruia i-am jurat să-i fiu „roabă” acum câteva luni?

Și dacă asta nu era suficient, păcatul cu numărul 94 ne mai dă puțin peste… nas: „M-am împreunat cu soțul (soția) de mai multe ori în 24 de ore.” 

Adică, după ce că trebuie să-mi programez ora, ziua și să aflu cum sunt aliniate astrele, înainte de a face dragoste cu omul pe care îl iubesc, mai trebuie să îi dau și cu porția? Bine că nu e nevoie de un cronometru, să nu care cumva să depășim 10 minute cu tot cu dezbrăcat, duș, îmbrăcat și reaplicat machiajul.

Păcatul 113:  „Am privit filme, poze cu prostii.”

E clar, la ce programe au canalele tv în ziua de azi, o să ajungem toți în iad. Ai aruncat o privire pe Antena 3, când mutai canalul de pe Discovery pe Vh1? Ai răbdare 5 secunde, până îți găsim mărimea potrivită de cornițe! Te-ai uitat la ultimul videoclip Beyonce? Să vedem ce putem face pentru o furcă potrivită înălțimii tale.

Păcatul 133: „M-am machiat, rujat, vopsit la păr, am dat unghiile cu ojă etc. Am purtat cercei, mărgele, inele, coliere, brățări, pantofi cu toc. Mi-am făcut părul.”

Ați înțeles, gagici? Nu vă mai stresați pentru păcatul 88, de mai sus. Oricum ajungem toate în iad.  Culmea e că și verigheta e tot un fel de inel…

Păcatul 134:  „Ca femeie, am purtat pantaloni sau fustă scurtă, n-am purtat capul acoperit, am mers sau am vorbit, ca să atrag bărbații. ”

Pantaloni nu, fustă scurtă nu. Poate un sac de cartofi m-ar salva de la întâlnirea cu Diavolul Tasmanian.  Iar despre atras bărbații, ce să mai zic? Mai e nevoie să mai zic ceva?

Păcatul 137: „Am ambiție, încăpățânare, obrăznicie, nerușinare, iubire de sine.”

Obrăznicia și nerușinarea să zicem că le înțeleg, dar iubirea de sine și ambiția? Adică ar trebui să mă urăsc și să accept orice șut în fund, cu speranța că cineva mă va transforma cândva într-o creatură palidă, cu pene pe spate (a.k.a aripi) și mă va plasa pe un norișor, cu o harpă în mână?

Păcatul 169: „Am jelit morții. Am pus bani pe crucea lor de pe piept sau în mâna. Am dat lucruri peste groapa lor. Am spart ceva când a fost scos mortul din casă. ”

Ar fi trebuit să râd când l-am văzut pe tatăl meu în sicriu? Ar fi trebuit să aduc tequila și mariachi și să încing un Bamboleo pe mormânt?

Și ultimul care m-a călcat pe scumpii mei nervișori (restul nici nu merită menționat):

Păcatul 180: „N-am plătit contribuția la Sfânta Biserică.”

Sfânta Biserică ar trebui să mai citească Biblia și să vadă cum stă treaba cu lăcomia și averea. Sfânta Biserică ar trebui să fie una, nu una la fiecare colț de stradă! Sfânta Biserică ar trebui să ajute sărmanii, nu să le ia și ultimul bănuț, pentru un nou clopot de aur. Sfânta Biserică ar trebui să știe că ”banul e ochiul dracului”. Și nu în ultimul rând, Sfânta Biserică ar trebui să își iubească toți enoriașii, indiferent de câți bani au cotizat pe lună.

Dar Sfânta Biserică inventează în fiecare zi câte un păcat, o taxă și o penalizare și își pierde, pe zi ce trece tot mai mult, privilegiul de a avea inițialele scrise cu majusculă.

Voi ce părere aveți despre această fabuloasă listă de păcate? (O găsiți completă aici.)

Sursa foto: pinterest.com

Share

3 Comments

 1. […] Alexandra Cristea n-a isprăvit lista păcatelor bisericeşti care o intrigă: „…Păcatul cu numărul 88: N-am păstrat curăție cu soțul (soția): miercuri, vineri, sâmbătă, duminică, luni; în cele 4 posturi de peste an; în timpul sarcinii și al ciclului lunar; 40 de zile după naștere. Chiar tre’ să mă uit în calendar înainte de a stinge lampa, rugându-mă să fie joi, să nu îmi vină ciclul și nu care cumva să fie o zi în care n-ai voie să mănânci nici iarbă, ca să pot face sex cu bărbatul căruia i-am jurat să-i fiu „roabă” acum câteva luni? […]

 2. Flamme Imwind says:

  32. Stiu sa descânt de rau. Stiu sa fac farmece. – Da cine-s eu? Harry Potter? :)))
  “Mi-am cautat norocul în zodii, cu papagalul.” (asta au facut preotii si mult preaLacomul Daniel cand au zis sa-l votam pe papagalul..de Ponta)
  113. Am privit filme, poze cu prostii.(da..am facut asta..am vazut multe poze cu prostii (Ponta, Udrea, Vanghelie etc etc :))))

 3. Javra says:

  Păcatul cu numărul 94 e de neiertat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.