Pizza braziliana
February 20, 2012
Astăzi este ziua mea!
February 20, 2012

Ce-nseamna să fii frumoasă?

Nu, nu mă refer la clişeele de genul « Frumuseţea vine din interior », ci strict la frumuseţea fizică şi la ce înseamnă aceasta în ziua de astăzi.

Ştiu că este o chestiune destul de subiectivă, pentru că fiecare vede ca fiind frumos cu totul şi cu totul altceva şi m-am obişnuit deja cu faptul că unele persoane pot considera frumos ceva ce ţie ţi se pare de-a dreptul dezgustător la tine însăţi.

Văd, totuşi, destul de des în ultima vreme, peste tot în lume, fete care sunt categorisite drept frumoase, dar, vorba aia, le-aş putea şterge frumuseţea cu un simplu serveţel umed. Tone de machiaj, frumuseţe falsă, multă piele la vedere şi nu cine ştie ce bun gust în alegerea hainelor.

Da, ştiu, « sunt eu invidioasă », dar mi se pare zău că începe să se piardă adevăratul înţeles al frumuseţii, în sensul de aspect fizic plăcut, însă natural. E drept că eu cred cu tarie într-o vorbă care spune cam aşa « Frumuseţea este 10% genetică şi restul de 90% este muncă!». Da, cred că trebuie să te îngrijesti, să ştii să-ti alegi cu grijă hainele, culorile lor şi nuanţele de machiaj, tipul de blush şi rimelul şi multe altele. Cred, în concluzie, că o apariţie încântătoare e rezultatul unei munci depuse cu sârg si multă voinţă.

Dar ceea ce nu vreau să cred sub nicio formă este că a şti să te machiezi sau a avea bani pentru a apela la un specialist, este echivalent cu a fi frumoasă. Nu cred că dacă cineva te sfătuieşte cum să te îmbraci şi-ţi face părul, iar tu nu depui nici cel mai mic efort, se numeşte că eşti frumoasă natural. Cum nici măcar atunci când faci toate acestea singură nu înseamnă că eşti deosebit de frumoasă, ci doar foarte talentată şi pricepută.

Dar, ele continuă să fie trecute în dreptul categoriei « frumoase » în timp ce noi, restul, rămânem şocaţi! Voi ce părere aveţi, fetelor? Este că nu mai ştiţi nici voi care este adevărata definiţie a frumuseţii?

Sursa foto : memecenter.com

Share

7 Comments

 1. Foarte la obiect.Imi place.Frumusetea vine din interior,din zambet,nu din tone de farduri si altele de genul.Pentru mine frumusetea se rezuma la urmatoarele:

  Sunt artist ,imi place frumosul,nu fug de urat,pentru ca mereu voi transforma uratul in ceva frumos si mereu voi arata altora frumusetea din oameni,din lucruri,acolo unde putini o pot vedea sau o pot intelege.

  Felicitari pentru material.

 2. Lorry says:

  greu subiect …interesant articol 😀

 3. Raluca says:

  Multu, Lorry 🙂

 4. andreea says:

  fiecare cu meritul sau. deci…ssshht:)

 5. Raluca says:

  Vezi sa nu-ti asumi cumva un merit gresit, Andreea! :))

 6. andreea says:

  raluca, fiecare are parte de meritele sale,fiecare are rolul ei crede-ma. cele scrise sunt sunt f bine scrise, dar pana la urma toti sunt diferiti si castiga ceea ce au in mod diferit. urasc sa vad o femeie care barfeste o alta femeie in sens negativ. luati exemplu de la barbati.

 7. Raluca says:

  Da, corect 🙂 Stiu asta si asa si trebuie sa fie, ca daca am fi toate trase la xerox n-ar mai avea farmec! Tot ce voiam sa spun e ca e important sa avem grija sa nu cumva sa ne asumam un merit pe care de fapt nici nu-l avem, atat! 🙂

  Multumesc! Iar ceea ce am scris eu e departe de barfa, pentru ca si eu urasc si nu prea pot sa inteleg fetele “tipice”, care printre altele, mai si barfesc pe alte femei 🙂 Eu sunt mai … barbat SI la capitolul asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.