Azi îmi răsfăţ maşina!
March 10, 2011
100 minute de plăcere
March 10, 2011

Ce necrolog citim azi?

Ştiu, înfricoşător titlu, însă de câte ori deschid dimineaţa sau chiar seara televizorul, cam în asta constă primele ştiri: viol, crimă, tentativă de crimă, jaf, comă (cu variaţiuni de etnobotanice mai nou) şi alte …apocalipse.

La fel şi cu ziarele: primele 5 pagini numai atrocităţi ( asta dacă în ziua respectivă nu a fost servit un scandal, sau un cataclism ceva ).

Aceeaşi situaţie şi la seriale, nu că nu aş fi fan CSI (New York,Miami etc), Numărătoare inversă, Castle, Psych, Monk, Columbo etc , însă câteodată mi se pare prea mult. Atâtea idei de crime, atâtea motive aiurea…
Ca soluţii, am ales să sar peste ştirile de dimineaţă şi de seară, ziarele se găsesc şi în format electronic şi oricum nu este unul care să aibă mai multe ştiri bune, iar pe net măcar aleg ce doresc să aflu.

Nu spun că acest tip de ştiri nu reprezintă realitatea înconjurătoare, însă scopul principal al mass-mediei, anume acela de a informa şi educa, începe să se diminueze din ce în ce mai mult.

Sursă foto

Share

3 Comments

  1. lorelaylilu says:

    Ce educatie sa mai gasim in ziare?

  2. Irina says:

    Vezi că şi ştirile de la amiază tot din astea dau :))

  3. @lorelaylilu: nu doar in ziare, ci in tot ce inseamna mass-media. Pacat, pacat ca nu mai gasim nimic bun/educativ. Daca ma gandesc bine, nici emisiuni de culturala generala nu mai avem…
    @Irina: Asa-i! Stiam eu ca mi-a scapat ceva 😀