vedere-craciun-felicitare
Obiceiuri de Crăciun pe care nu le voi respecta niciodată
December 22, 2016
ce carti am citit in 2016
Ce cărți am citit în 2016?
December 26, 2016

Ce ar însemna un Crăciun Fericit?

De la 1 decembrie tot ascult cântece și colinde specifice sărbatorilor de iarnă. Până la Crăciun le-am auzit pe toate de mii de ori și parcă încep să își piardă din farmec fiind repetate la nesfârșit. Eu sunt de părere că mai puțin e mai prețios.

Marile magazine au împodobit vitrinele cu ornamente și luminițe colorate încă de la finalul lui noiembrie, astfel încât, până pe 25 decembrie, parcă nici nu mai strălucesc la fel de vii și de luminoase.

Promoțiile de Crăciun se întâlnesc la tot pasul și lumea aleargă prin magazine să umple coșurile și totodată să umple conturile comercianților cumpărând diverse lucruri de care au sau nu nevoie, dar care sunt în ofertă.

Traficul este infernal, mașinile înaintează lent, iar nervii șoferilor sunt puși la grea încercare și parcă își țipă nerăbdarea prin intermediul claxoanelor.

Treburi multe și mărunte sunt de rezolvat în tot orașul, deși unele ar fi putut fi rezolvate până acum dacă nu ar mai fi fost toate lăsate pe ultima sută de metri, ca în fiecare an.

Alergătură, panică, nervi, agitație, stres inutil, risipă și așteptări nerealiste. Cam așa văd în jurul meu că se conturează totul acum, în apropierea sărbătorii Crăciunului.

Dar oare chiar au uitat oamenii despre ce e vorba și ce sărbătoare este? Abundența de toate felurile e ceea ce căutăm? Sau liniștea, tihna și pacea interioară?

Campaniile sociale curg cu nemiluita și ne îndemnăm unii pe alții să fim mai buni. Dar de ce să fim mai buni doar în decembrie, doar de Crăciun și poate și de Paște? De ce să nu fim așa tot timpul anului? Oamenii pe care vrem să îi ajutăm de sărbători au nevoie de alimente sau lemne sau rechizite și hăinuțe pentru copii tot timpul anului, nu doar de sărbători.

De ce să ne preocupe mesele îmbelșugate și darurile cât mai consistente de sub brad? Oare nu e mai important să fim cu oameni dragi aproape, să avem tihnă și liniște și pe cei care nu sunt alături de noi să îi putăm în gând și în suflet?

De ce să alergăm prin oraș ca niște găini cărora le-a fost retezat capul și să ne zbatem să facem aprovizionări care în cele din urmă se traduc prin risipă sau indigestie și prea plin în stomac? Nu e la fel de important și de sărbători să consumăm rațional alimentele și să nu ne dăm peste cap metabolismul și digestia?

Ce-ar fi să ne amintim de originile și adevărata însemnătate a sărbătorii Crăciunului și să celebrăm Nașterea Domnului?

Ce-ar fi ca în aceste zile de sărbătoare să reflectăm un pic asupra a ceea ce avem în suflet și în cuget și să ne găsim liniștea și gândurile bune, iar în jurul nostru să răspândim blândețe și zâmbete calde?

Ce-ar fi dacă masa de Crăciun ar fi doar un prilej să ne întâlnim cu oameni frumoși și, în loc să mâncăm, de fapt să povestim și să făurim noi amintiri prețioase care să ne umple sufletul de bucurie?

Ce-ar fi dacă ne-am propune să fim mai luminoși, mai buni, mai blânzi și mai calmi atât de sărbători, cât și în tot restul anului?

Ce-ar fi?

Ar fi așa cum îmi doresc să fie sărbătorile de iarnă atât pentru voi, cât și pentru mine.

Ar fi Crăciun fericit și trăit cu sufletul plin de emoții, speranță, împlinire și magie!

Sursa foto: pinterest

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *