Astăzi merg
March 4, 2014
Astăzi zâmbesc
March 5, 2014

Ce activități extrașcolare alegi pentru copilul tău?

Dans, karate, desen, engleză, înot, tenis de câmp, șah, germană, ateliere de gătit, ateliere de lucru manual, tenis de masă, baschet, volei, balet, pian, vioară, dansuri populare, modelism, micromodelism, teatru, cor etc etc etc. Sunt atâtea opțiuni că mă mir că părinții reușesc să aleagă ce e mai bine pentru copilul lui și să îi facă și un program de lecții, de somn, de joacă și de plimbări sau activități în aer liber.

Am citit recent un articol publicat în ziarul Adevărul despre cât te costă să ajungi Halep. Câți bani trebuie investiți într-un astfel de hobby, dacă dorești să atingă copilul tău un nivel de performanță ridicat. Dar, dacă banii nu sunt o problemă atunci când pasiunea este mare, o astfel de activitate extrașcolară implică și un timp pe care părinții trebuie să îl dedice copilului. Dus-adus de la antrenamente, dus la competiții, dus la antrenori de top din lume și alte drumuri pe care un părinte care are un copil talentat trebuie să le facă pentru pasiunea acestuia.

E inutil să spun că pe vremea mea opțiunile de activități extrașcolare erau limitate unui grup destul de mic de oameni. Cei care aveau deschiderea de minte și erau dispuși să sacrifice copilăria plodului pentru o pasiune de performanță au ajuns părinți de nume mari. Inutil să rostesc Comăneci, Țiriac, Ileana Cotrubaș sau alte și alte talente pe care România le-a produs, de-a lungul timpului.

De când sunt părinte, mă gândesc care este rețeta perfectă pentru o viață echilibrată, dar nu lipsită de efort pentru copilul meu. M-am gândit și răsgândit dacă e bine să împingi limitele copilului peste limita de confort și dacă, pentru binele lui, este bine să îl duci să încerce cât mai mult din gustul activităților extrașcolare.

Până la urmă, când închizi ochii înainte de a adormi, te gândești, școala nu e totul, este nevoie de mai mult, nu?!

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.