Nuntă în familie
September 20, 2010
Savurez o bucăţică de ciocolată neagră
September 21, 2010

Cât de mult îţi pasă de ce cred cei din jur?

Trăim într-o societate superficială, care condamnă fiecare mişcare, fiecare gest şi vorbă. Suntem etichetaţi după calitatea şi preţul hainelor noastre şi nicidecum după calitatea părerilor noastre. Suntem judecaţi după un singur gest şi suntem condamnaţi să purtăm o anumită etichetă. Prea suntem superficiali şi prea judecăm lumea de parca asta ar fi menirea noastră pe Pământ.

Aş vrea să demolez două mituri care pe mine sincer mă obsedează. În societatea actuală considerăm a fi piţipoancă o femeie cu fustă scurtă şi decolteu şi manelist cel care merge cu muzica tare în maşină, neascultând uneori manele. De ce oare suntem atât de îngustaţi la minte şi de ce este de fapt problema noastră ce fac ceilalţi?

De câte ori oare nu aţi văzut o fată cu o fustă scurtă trecând şi în spatele ei 2 tipe care o bârfesc şi îi aruncă vorbe nicidecum meritate: “arată ca o piţipoancă” sau “parcă vine de la gară”. Eu zic aşa: o fată cu fustă scurtă este foarte feminină şi arată că se simte bine în pielea ei. Mie îmi place să port fustă scurtă uneori şi sincer chiar nu îmi pasă când mă bârfeşte cineva. Cel mai important lucru este că eu mă simt bine în pielea mea. Problema este de fapt la fetele care mă bârfesc şi care de fapt nu se simt bine în pielea lor.

De foarte multe ori când te plimbi prin oraş nu se poate să nu fi auzit cel puţin o maşină trecând pe lângă tine cu muzica tare şi să fi auzit pe cineva spunând: “ce manelist”. Dacă mergi cu muzica la un nivel mai ridicat nu înseamnă ca esti manelist ci că poate ai o melodie care îti place foarte mult şi ai vrut să o asculţi mai tare sau doar că aşa vrei tu. Poate fi şi o melodie clasică, “Für Elise” a lui Beethoven sau “Anotimpurile” lui Vivaldi şi vei fi privit la fel. Aşa că mergi cu muzica cât vrei tu de tare şi simte-te bine. Important este să fii atent la trafic şi nicidecum să fii atent la cei ce te bârfesc din jur. Eu una iubesc muzica, îmi place să cânt şi să dansez şi de multe ori ascult muzică tare în maşina. Uneori mai şi cânt şi chiar dacă cei de la semafor se uită ciudat la mine eu sunt atentă la trafic şi îi las pe ei având subiect de discuţie: “Vai nu o să îţi vină să crezi peste ce nebună am dat în trafic”! So what?

După asemenea două example pe care le-am întâlnit de foarte ori în jurul meu mi-am dat seama că degeaba încercăm să fim într-un anumit fel şi să adoptăm un anumit stil propriu căci suntem toţi băgaţi în aceeaşi oală. Nu ştiu cum am ajuns să împărţim oamenii din jurul nostru în două categorii: piţipoancă şi manelist. Nu vreau să spun ca nu sunt şi oameni de genul dar chiar şi aşa este problema lor şi nu a noastră. Aşa că în loc să stăm să ne pierdem timpul bârfind pe alţii eu zic să ne trăim viaţa noastră.

De accea părerea mea este că nu ar trebui să îţi pese de ce spune lumea şi la cum te priveşte. Poţi purta o fustă scurtă sau o fustă până la genunchi şi oamenii oricum vor bârfi. Cel mai bine este să ai stilul propriu, indiferent care este acela. Nu încerca să fii într-un anumit fel pentru că aşa îţi impune societatea pentru că şi asa greşeşti şi oricum vei fi bârfită: vei fi considerată falsă. Este un cerc vicios din care nimeni nu scapă aşa că cel mai bine este să rămâi în el dar măcar trăind fiecare clipă în stilul tău.

Ţie îţi pasă de ce cred cei din jur despre tine? Ai fost vreodată bârfită şi judecată pe nedrept?

Share

2 Comments

  1. […] Cât de mult îţi pasă de ce cred cei din jur? Mon Sep 20, 2010 0:57 am Trăim într-o societate superficială, care condamnă fiecare mişcare, fiecare gest şi vorbă. Suntem etichetaţi după calitatea şi preţul hainelor noastre şi nicidecum după calitatea părerilor noastre. Suntem judecaţi după un singur gest şi suntem condamnaţi să purtăm o anumită etichetă. Prea suntem superficiali şi prea judecăm lumea de parca asta ar fi menirea noastră pe […] […]

  2. draguta 12 says:

    santem judecati cand dam si o basina si in plus nu ar trebui sa iti pese ce crede lumea daca porti ce iti place nu e bine daca porti ce vrea lumea nici atunci nu e bine asa ca mai bine poarta cu ce te simti tu mai bine si ei sa comenteze cat vor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.