Întâmplări care ne fac să zâmbim
September 8, 2010
„Monstruleţii veseli” din capul meu sau povestea deciziilor pe ultima sută de metri
September 8, 2010

Cartofi țărănești pentru zile aglomerate

Atunci când locuieşti singură sau cu partenerul apare des întrebarea: “Ce mai mâncăm azi?”. Sătulă de borşuri, sarmale, fast food-uri şi alte feluri de mâncare pline de grăsime, eu vă recomand ceva foarte simplu şi gustos: cartofi ţărăneşti. Se prepară foarte repede, 30-40 de minute şi pot fi folosiţi şi ca garnitură.

Ingrediente: 4-5 cartofi, 2 morcovi, 150 gr. şunculiţă ţărănească, 1 legătură mărar, 1 ceapă.

Mai întâi se pun cartofii la fiert în coajă. Se lasă la foc potrivit cam 20 de minute.

Se taie morcovul, ceapa şi şunculiţa şi se pun într-o tigaie cu puţină apă. Mie îmi place să pun şi puţin busuioc mărunţit ca să fie mai aromat. Se lasă să fiarbă iar apoi se adaugă ulei de măsline pentru a se rumeni puţin.

Se curăţă cartofii de coajă, se taie şi se adaugă peste morcovul, ceapa şi şunculiţa din tigaie. Se lasă la foc mic cam 10 minute şi gata. După gust se poate pune şi puţin mărar. Poftă bună!

Share

4 Comments

  1. Andreea Marc says:

    Azi am încercat rețeta ta de cartofi țărănești. De fapt, Etienne a insistat să o prepare el. A ieșit absolut delicios. După ce i-am terminat ne-am dat seama că trebuia să le facem și o poză, dar crede-mă că arătau prea bine ca să mai pierdem vremea la fotografiat.

  2. Mă bucur că v-a plăcut. Mie sincer mi se par foarte uşor de preparat şi gustul e grozav. Cu 6-7 RON poţi prepara 2 porţii sănătoase, un preţ destul de accesibil. Eu recomand cartofii tărăneşti cu căldură ca garnitură în locul cartofilor prăjiţi pentru că sunt mult mai sănătoşi. Vă pregătesc şi alte reţete simple şi delicioase so stay tunned!

  3. […] Dovlecei se spală, se taie feliuţe potrivite, să nu fie prea groase (ca rămână cruzi în mijloc) şi nici prea subţiri. Ouăle se bat foarte bine şi se adaugă 2-3 linguriţe de făină să iasă o compoziţie potrivită. Fiecare felie de dovlecel se dă prin compoziţia cu ou şi se adaugă într-o tigaie cu uleiul încins. Se prăjesc pe ambele părţi până prind o crustă aurie. Se servesc cu piure sau cu cartofi ţărăneşti. […]

  4. […] Luaţi cȃteva beţişoare pentru frigărui şi adăugaţi pieptul de pui şi legumele. Jucaţi-vă cu legumele şi intercalaţi-le diferit pentru fiecare frigăruie. După ce le-aţi pregătit ȋncingeţi o tigaie tip grătar (eu asta am folosit) şi adăugaţi frigăruile. Lăsaţi-le pe foc pȃnă ce sunt bine rumenite şi serviţi cu garnitură de piure sau cartofi ţărăneşti. […]