Sisters – raiul tricourilor personalizate
June 7, 2017
protectie solara copii
Cum îți protejezi copilul pe timp de vară?
June 7, 2017

Cartea secretă a Fridei Kahlo și dezvăluirile ei

frida kahlo

Doamne, dar cum e cartea asta! Plină de senzualitate, de forță, de mister, de feminitate, de putere, de pasiune, de viață și de moarte! Este Cartea secretă a Fridei Kahlo, creionată într-un mare fel de către F. G. Haghenbeck. Legenda spune că Frida avea un carnețel negru, intitulat Cartea Plantei de Mentă, care conținea numeroase rețete culinare. Plecând de la acest carnețel, adăugând mărturiile și dovezile istoriei, Haghenbeck reușește să pună pe hârtie un roman care îți va rămâne în minte și în suflet.

Fiecare capitol din carte conține și câteva rețete găsite în celebrul carnețel negru, lucru care îi va încânta pe cei pasionați de gătit, mai ales că rețetele Fridei sunt unele pline de pasiune, așa cum îi șade bine oricărei femei latine. Veți găsi acolo rețete pentru tamales cu dovleac, pozole roșu, lipie cu pui, supă mexicană de pui, mole din Puebla, tamales cu fasole, orez a la mexicana, ardei iuți în sos de nuci și mirodenii, înghețată de mango, plăcintă de mere, costițe, tocăniță de porc la cuptor, mușchiuleț de porc în tequila, quesadillas și multe alte denumiri de mâncăruri delicioase.

Lăsând la o parte rețetele, destinul tulbure al Fridei este un adevărat spectacol cu suișuri și coborâșuri, cu dezvăluiri picante din viața intimă, dar și din cea profesională a celei care a fost celebra Frida Kahlo: o pictoriță talentată, o artistă completă, o femeie bisexuală și atee, cu o personalitate debordantă, o soție împăcată cu ideea că soțul său, marele artist Diego Riviera, nu îi va fi niciodată fidel, așa cum ea nu va putea niciodată să aibă copii.

Frida trăiește o viață plină de dezamăgiri, de durere și de boală, constrastând cu puternicul său talent în ale picturii. Și de parcă nu era de ajuns că am intrat în spatele cortinei din fascinanta viață a Fridei Kahlo, Haghenbeck plusează și aduce în scenă alte nume mari și dragi mie: Dali, Hemingway, Miller și Georgia O’keeffe.

Nu o să vă povestesc acum viața Fridei, așa cum o „pictează” Haghenbeck în cartea sa, pentru că v-aș răpi din frumusețea experienței pe care o veți trăi atunci când veți citi această carte. Eu nu am mai putut să o las din mână și m-am lăsat purtată în voia sorții, pe tărâmurile fascinantei Frida Kahlo. Găsiți și voi cartea la reducere, la Editura Nemira!

Foto: Pinterest.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *