Luminița Iacob: Respect puternic un asistent realmente bun, decât un profesor doar „cu firmă”
February 15, 2011
Copii activi, copii sănătoși
February 16, 2011

Care sunt cântecele copilăriei tale?

Eu tind să cred că am rămas în sinea mea un mare copil căruia îi place să se alinte și să facă lucruri prostești și să-și cumpere tot felul de papițoi numai pentru că sunt drăgălași.

De fiecare dată când mă gândesc la copilăria mea, îmi vin în minte tot felul de melodii și cântecele pentru copii cu care am crescut și care m-au întovărășit în procesul de creștere.

Relația cu muzica a început când eram mică-mică și mergeam cu tramvaiul, mă așezam cât mai în față și începeam să cânt tare-tare și îi băgam pe părinți în pământ de rușine :D. Apoi am mai crescut și am început să dau spectacole în fața blocului împreună cu prietenele mele; învățam melodiile de la desenele animate de pe Italia 1 și apoi le cântam așa stâlcit în fața unui public numeros adunat în fața scării care, în prealabil, plătise bilet!

Cea mai ciudată amintire legată de copilăria mea și de muzică este melodia de care îmi era foarte frică. Era o melodie populară cântată de un nene care avea la refren ceva cu ”Țupa țupa Vasâli”, melodie care mă îngrozea de fiecare dată când o auzeam și mă făcea să mă bag sub masă de frică.

Vouă ce cântece vă aduc aminte de copilăria voastră?

Sursa foto

Share

14 Comments

 1. Ines, iti era frica de o melodie? :-)). Si eu eram o mica artista cand eram mica. Eu am stat la tara la bunici in perioada aceea si aveam un vocabular in care scriam versurile la melodiile cunoscute din acea perioada. Nu numai ca scriam versurile, insa ma urcam in marul din spatele casei si cantam :-))). Si toata lumea o intreba pe bunica mea cine tot canta prin copaci.

  Repertoriul meu consta din Te-am vazut, mi-ai placut- Madalina Manole, Dau viata mea- Monica Anghel, si multi alti artisti din acea perioada.

 2. Andreea Marc says:

  Mie mi-era frică de melodia din Twin Peaks. Și acum îmi dă fiori când o aud.

  Melodiile copilăriei mele? Maria Magdalena, Veronica, dar și mult Gică Petrescu, Ioana Radu și multe romanțe cântate de bunicul meu 🙂

 3. lorelaylilu says:

  Ce bine e cand ramanem copii.Putem sa traim si sa visam in lumea lor.Amintirile copilariei imi sunt inca vii cu toate bucuriile,filmele,cantecele pe care le ascult si azi cu mare placere.

 4. somnulescu says:

  Twin Peaks avea o melodie infricosatoare, la fel ca si Dosarele X :)).

  Eu cand eram mic nu aveam nicio melodie preferata insa ma uitam foarte mult la seriale si stiam sa fredonez pe de rost inceputul de la Xena, Hercules :))

  …stiu si acum

 5. Melodiile din Veronica erau foarte frumoase. Mai era ceva asemanator, se chema Maria, Mirabela (1981), cu licurici scaparici 😀

 6. Andreea Marc says:

  @Muziă pentru copii – Da, era un film a cărui coloană sonoră era cântată de Mihai Constantinescu.

 7. Irina says:

  Melodiile copilăriei mele erau I will always love you-Whitney Houston, Coco jambo, Lambada, nişte melodii de la Genius, Amintirile-3SE şi multe altele. 😀

 8. Teo Grigorie says:

  Veronica!! Stiu toate melodiile filmului pe de rost. 🙂

 9. oana says:

  Eu cantam Vine, vine primavara in orice anotimp :))si In padurea cu alune

 10. Teo Grigorie says:

  Foarte tare, Oana:)))

 11. Ştef says:

  Cea de la Twin Peaks e într-adevăr un theme reuşit. Melodia de la începutul animaţiei Captain Planet îmi plăcea şi îmi place mult şi aş mai adăuga Angela Moldovan – „La oglindă” (I know, nu se potriveşte, dar mi-a plăcut tot timpul melodia)

 12. Lucian says:

  Happy people de la Mr President și Același sânge în vine de la Mafia sunt primele piese care îmi vin în minte. Asta de la (B.U.G. Mafia) o ascult și acum…

 13. […] This post was mentioned on Twitter by somnulescu, Belva.ro. Belva.ro said: RT @somnulescu: Care erau cantecele voastre preferate cand erati copii? http://bit.ly/grxq2s via @belvele […]

 14. dana says:

  ;)) Michael Jackson-Thiller
  Ace of Base-All that she wants
  Rednex-Cotton eye joe
  La bouche- Be my lover
  Jessica Jay-Casablanca
  George Michael- Freedom
  Ricky Martin-Maria
  Draguta idee! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.