Cum e să ai jobul potrivit?
October 17, 2014
Ca așa-i în viață *schech*
October 22, 2014

Când pipicaca intră-n conversaţie

Înainte de a avea boţul meu cu ochii verzi în braţe, nu pricepeam discuţiile despre pipicaca, dintre părinţi. Adică ce mare brânză când, cât şi cum a făcut copilul? De ce atâta discuţii despre subiect?

Ei, după ce din doi am devenit trei, am început să înţeleg. Oameni buni, pipicaca şi pârţurile sunt esenţiale pentru bunăstarea copilului dar şi pentru liniştea părinţilor! Explic.

Bebe mănâncă lapte (fie matern, fie praf, fie ambele) şi eventual mai bea ceai sau apă. Atât! Aşadar, cel mai bun mod de a-ţi da seama dacă este vreo problemă, este să urmăreşti scaunele şi scutecele zilnice. N-o să vă detaliez pe culori (da, culoarea este esenţială!), dar dacă aveţi nevoie de aşa informaţii, staţi de vorbă cu un neonatolog sau cu un pediatru (sau mergeţi la Şcoală Părinţilor, de la Cuza Vodă!), pentru că e al naibii de important!

Zilele trecute m-am surprins entuziasmându-mă pentru că bebe a reuşit să facă sigur pipicaca, fără ajutor din partea mea. M-a buşit râsul, evident, dar mi-am dat seama că trebuie să spun asta şi altora, pentru că pentru adulţii fără copii, aceste lucruri intră în rutina zilnică şi nimeni nu stă să le analizeze. Abia când copilul plânge pentru că-l chinuie un pârţ de câteva minute bune, sau îl doare burtica pentru că e constipat, sau pur şi simplu nu poate face pipicaca singur, abia atunci acesta nu mai e tabu, ci devine subiect normal într-o conversaţie (între părinţi, în general).

Aşadar, dragi părinţi actuali sau viitori, dragi bunici şi drage bone, discutaţi liber despre acest subiect, pentru că este foarte important pentru voi şi pentru copilul vostru!

PS: Am folosit termenul de pipicaca pentru cei mai pudici dintre voi, cărora termenul normal (şi care se regăseşte în DEX, dealtfel) de caca li se pare vulgar.

Sursa foto: seo-hacker.com

Share

1 Comment

  1. Raluca says:

    Mi-ai adus aminte ca maica-mea ma intreaba aproape de fiecare data cand vorbim daca a iesit juniorul 🙂 Cine o aude sigur zice: ce mare branza frate? Oricum.. si eu am fost mega entuziasmata cand dupa ceva constipatie s-a eliberat puiul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.