Azi fac un puzzle
March 13, 2014
Tu cînd și cum ți-ai ales viitorul?
March 14, 2014

Campanie electorală?! Să visăm, zic!

Să ne frecăm mâinile, să ne așezăm frumos în fotolii, să dăm drumul la televizor și să visăm frumos. Să visăm la o Românie plină de spitale, școli, grădinițe și azile de bătrâni. Să visăm la o Românie în care învățământul devine o ”treabă” practică,  care nu mai scoate teoreticieni pe bandă rulantă. Să visăm la o Românie în care medicii pot lucra pe salariile pe care le merită, fără să fie nevoiți să întindă mâna. Să visăm la o Românie în care salariile nu sunt crescute în prag electoral, ci sunt susținute de o creștere economică. O Românie în care putem merge pe autostradă de la Iași la Timișoara, fără să pierdem două zile pe drum. Să visăm la drumuri, șosele, poteci asfaltate fără costuri uriașe. Să visăm că putem zbura cu avionul de la Iași la New York și înapoi.

O Românie în care tramvaiele, autobuzele și toate mijloacele de transport vin la 5 minute unul de altul, așa că nu mai trebuie să stăm ca sardelele în ele. Să visăm la o Românie în care cei vinovați de furt din avutul statului fac pușcărie după 14 zile de proces, nu după 20 de ani. La pixuri cumpărate de stat pentru 2 lei, nu 10.

Să visăm la o Românie în care taxele pentru producători nu depășesc 9%. Să visăm la o Românie în care taxele pentru prestatorii de servicii nu depășesc 15% din profit. Să visăm la o Românie în care Românii pot trăi. Să visăm la o Românie curată, frumoasă, cu oameni care să muncească și să înțeleagă de ce.

Suntem în prag de campanie electorală, așa că putem visa cât vrem.

Voi, ce vă doriți de la aleșii noștri?!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.