Cum?! Nu a plecat trenu’?
May 16, 2017
cuplu
La mulți ani, iubitule!
May 17, 2017

Ce spune ceașca ta de cafea despre tine?

cafea

Ai observat vreodată cum își beau oamenii cafeaua, în funcție de vârstă? Bine, o să presupunem că lumea e mișto și că toată lumea iubește cafeaua, așa cum o iubim noi. Deci, vorbim clar despre oamenii care nu își pot închipui viața fără cafea. Eu una nu pot! Am încercat odată să renunț la cafea, pentru că tocmai îmi albisem dinții, și a fost cea mai nefericită și fără energie zi din viața mea. A doua zi, am revenit la cana mea de cafea și de fericire și am strâns tare în brațe acest obiect pe care îl iubesc atât de mult, mai ales dimineața!

Știi, încă de când suntem mici, încercăm să îi imităm pe cei mari. Vrem și noi acolo cafeaua noastră, chiar dacă asta înseamnă lapte cu cacao. După aia ajungem la adolescență și bem cafele de la tonomate sau de prin baruri, că doar suntem și noi oameni mari, iar cafeaua merge de minune cu o țigărușă, nu-i așa? Doamne, ce oribile mai erau cafelele de la tonomatele alea! Și acum mă întreb dacă chiar era cafea pe bune în ele sau era cu totul altceva.

La facultate trecem pe repede-înainte și bem cafea instant. La greu! Pliculețele de ness sunt acolo, la îndemână, fie că avem nevoie să învățăm pentru sesiune, fie că trebuie să ne trezim după încă o petrecere de pomină.

Apoi, vine perioada aia când ne luăm și noi un job ca omu` și ne bem cafeaua făcută la filtru, la o vorbă cu ceilalți colegi de „suferință”. Pentru că, de cele mai multe ori, singurele momente de fericire la un job când ești foarte tânăr sunt pauzele de cafea cu colegii. Iar când cafetiera e goală, se cere o ședință de urgență și reumplerea ei imediată!

După câțiva ani buni în câmpul muncii, după ce ne-am maturizat și noi bine de tot, eventual după ce am pus și de-o familie, trecem la supremație și ne facem cafeaua la genul ăsta de espressor. Acum avem alte nevoi, alte pretenții, alte gusturi. Nu doar că apreciem altfel cafeaua, dar suntem conștienți că avem nevoie de ce e mai bun, ca să putem rezista eroic tuturor provocărilor de adult. Și pentru că nu ne putem băga cafeaua direct în vene, deși sunt sigură că am face-o, dacă am putea, apelăm la cea mai bună variantă pentru noi.

Tu cum îți bei cafeaua? Eu te salut de la un espresso strong, fără zahăr și fără lapte! Păi, cum credeai că fac față zilelor mele pline?

Foto: shutterstock.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.