mutat
Ce trebuie să știi când te muți în casă nouă? (Partea a doua)
September 15, 2017
intrebare-despre-machiaj
Am și eu o întrebare… despre machiaj
September 18, 2017

Buzduganul, sarcina și cicatricea

Și vine Făt-Frumos acasă, așteptat cu mare dor de către Domnița-Cea-Frumoasă! Se pune masă mare (se știe, dragostea trece prin stomac!) și se îndreaptă, cu chef, spre așternut. Nu mai ajung acolo, că Făt-Frumos își aruncă nerăbdător buzduganul astfel încât, cale de nouă luni, i se naște un prunc. Veselie mare, mare veselie!

Veselia însă le este umbrită (și) de buzdugan. Care nu mai este dat jos din cui decât repede și rar. Sau e folosit la vânătoare only… Trista Domnița-Cea-Frumoasă se întrebă ea ce se întrebă, până când face o mare descoperire: Oglinda-cea-Oglinjoară. Se dezbracă de caracter și după aia de haine și vede motivul leneviei buzduganului: formele și aparențele nu mai sunt ce-au fost! Talia îngroșată, pielea cam vărgată și picioarele ca portocala.

Cu ochii în lacrimi, Domnița-Cea-Frumoasă se transformă pe loc în Domnița-Cea-Fioroasă. Pentru că își dă seama că Făt-Frumos i-a apreciat forma mai mult decât fondul și că un anume Călinescu, bată-l vina, avea dreptate.

Morala: o fi povestea trasă de păr, dar chestiile astea se întâmplă de-adevăratelea. Ideea e că ne cam transformăm, unele dintre noi, după o sarcină, două, trei… Și că bietul Călinescu, chiar dacă habar-n-are că eu îi folosesc zicerea literată într-o asemenea chestiune domestică, are dreptate: forma fără fond n-are nicio trăinicie!

Hai să ne iubim și să ne prețuim, dincolo de aparențe, doamnelor care sunteți și mame!

Sursa foto: http://www.bbc.com/news/magazine-23276432
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.