Bună ziua, domnule P***!
February 5, 2014
Azi mă uit la stand-up comedy
February 5, 2014

Bun venit în generația tatuaj!

Nu mi-au plăcut niciodată definițiile, deși erau primele pe care mă chinuiam să le învăț la fiecare lecție, în școală, liceu și facultate. Dar ”Adevărata Enciclopedie a Prezentului – mic tratat pentru generația tatuaj”, scrisă de Oliver Kuhn, Alexandra Reinwarth și Axel Frohlich, este o colecție de definiții pe care am savurat-o din plin, pagină cu pagină.

Nu sunt definiții pe care nu ni le-am spus și noi, în gând, de fiecare dată când am auzit cuvântul în cauză, mai ales dacă avem o doză de sarcasm în noi. Sunt exact gândurile ironice din mintea noastră, atunci când vrem să analizăm un obiect sau un obicei, ce a devenit popular peste noapte.

E o carte ce-ți va stârni inițial hohote de râs, ca apoi să te tragă de mânecă și să te pună puțin pe gânduri. Te va purta prin reforma ortografică și cea a bunelor maniere, îți va povesti despre bretelele transparente care sunt oricum numai invizibile nu, despre admiratoarele Pitt și admiratoarele Depp și nu în ultimul rând, despre butoanele de pe telecomandă a căror funcție ne este total necunoscută.

Ironia fină a autorilor nu ocolește nici nemulțumirea femeilor care ies de la coafor, nici folosirea exagerată a cuvântului „efectiv” și nici paginile inutile de revistă, de care suntem toți sătui.

Și ca un ultim impuls, spre a vă achiziționa cartea și a o răsfoi în drum spre serviciu, vă las un scurt citat:

„Karaoke este o infecție virală din Orientul Îndepărtat, transmisă gură la ureche, care le induce victimelor, în mijlocul petrecerilor vesele, un soi de euforie, făcându-le să creadă că a sosit momentul potrivit să cânte fals melodii arhicunoscute. Afecțiunea poate avea un fundal psihosomatic și se dovedește extrem de molipsitoare. Cauze necunoscute, probabil trebuie căutate în sfera spirtoaselor.”

Și dacă vă place, să-mi dați de știre! Lectură cu zâmbet!

P.S. „Pirssssssingul în limbhă poate influenssa neghatif pronunssia!”

Sursa foto: nemira.ro

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.