Tu l-ai lăsa să taie castraveți?
February 3, 2014
Azi sunt pozitivă!
February 4, 2014

Buena Vista – un continent în inima Moldovei

  • Tip de mâncare: sud american
  • Localizare: aproape de centrul vechi
  • Preț mediu: 35-50 lei/pers
  • Fumători/nefumători: da/da
  • Rezervări/contact: rezervări pentru mansardă, 0232/242244 

Până ieri Buena Vista era doar un punct  de reper. E lângă un Second-Hand cu mobilă destul de mare și acolo în intersectie trebuie făcut dreapta ca să ajungi la un băruleț drăguț dar prost semnalizat. A fost unul din locurile în care mereu am vrut să ajung dar nu am apucat dintr-un motiv sau altul. Auzisem lucruri bune despre el. Auzisem ca se gateste mancare sud americana, ca atmosfera e faina și muzica potrivita.

Fiind destul de frig, terasa nu era deschisă când am ajuns noi, dar deja se vedeau niște decorațiuni destul de drăguțe. Am apreciat existența saloanelor de fumători și nefumători. În condițiile în care eu sunt o fumătoare dedicată, apreciez locurile care respectă orice alegere.

Mi-a plăcut cum arată din prima. Nu am fost niciodata în America de Sud (în schimb am jucat destul de mult Sims), dar atmofera creată pare a fi destul de concordantă cu ceea ce am mai văzut.  Mai mult decat atât, e un ambient potrivit pentru masă. Mai sunt restaurante în care ori lumina, ori muzica, ori pereții cumva te fac sa sughiți cand incerci sa înghiți.

Salonul de nefumatori

Salonul de nefumatori

Lumina e caldă, dă senzația de intimitate, dar iți vezi furculița, lucru esențial la masă. Pereții sunt acoperiti de un tapet bej-teracot și împodobiți cu obiecte de lemn și tablouri în culori vii pentru contrast. Este o plăcere să stai și să observi toate micile elemente ce împodobesc pereții.

Muzica este de ajuns de tare încat să nu auzi conversațiile meselor alăturate dar de ajuns de în surdină încât sa nu iți vibreze bass-ul în stomac. Noi am prins un cd cu jazz-uleț și tango-uleț și un pic de Manu Chao, foarte potrivite pentru mâncat.

Meniul este destul de variat. Ca o mică paranteză, meniul în sine are un aspect care mi-a plăcut. E tipărit pe un fel de carton dur deci nu aveam colțuri îndoite iar design-ul este simplu și clar, lucru mereu de apreciat. Detest să caut denumirile mâncărurilor sau ingredientele prin spatele unei poze teoretic în fundal, dar care practic obturează orice urmă de scris de pe pagina A4 pusă într-o folie murdară și boțită. Nu au poze în schimb.

La Buena Vista au mancăruri clasice Sud Americane (guacamole, tortilla) dar și omniprezentele ciorbe și grătare care nu ar putea lipsi dintr-un meniu într-un restaurant românesc. Mai au două secțiuni speciale, una cu mancăruri gătite în vase de lut și una cu tigăi încinse. Nu am mâncat, dar am mirosit și deja a doua tură cred ca asta voi încerca. Am ales vinete cu brânză și carne tocată, o rețetă mediteraneană. Am apreciat cât de ușoară și spumoasă era brânza și faptul că era gustoasă fără să fie condimentată. Îmi place să gust ingredientele și aici se îmbinau perfect. Și puiul cu nucă și creveți, alegerea prietenului meu, a ieșit foarte gustos. Spun asta în condițiile în care nu îmi plac în mod special creveții. Ca desert am mâncat un tort de ciocolată absolut divin. L-aș fi mâncat pe tot dacă aș fi avut cum. Iar vinul rose al casei este absolut delicios.

Singurul lucru care nu a fost la aceași înălțime a fost servirea. Mă astept la un chelner, chiar și în prima zi, să știe toate mâncărurile gătite pentru a putea da explicații și sfaturi, să aducă o olivieră la salată și să te observe un pic mai repede. Pana la urmă nu dăm semnale cu fum. Dar nu am de ce să mă plâng de amabilitate sau zâmbete. Nu simțeam că sunt la alimentara comunistă din colț.

Toaleta este curată, decorată simplu și cu gust. Prețurile sunt bune pentru un astfel de loc. Nu te astepti să plătești ca la un fast food, dar două mese și desert și băutura au ajuns la 100 RON, ceea ce este mai mult decât ok.

Per global a fost o experientă foarte placută, nestresantă (aproape) din nici un punct de vedere. Este un loc în care poți mânca și cu prietenii, poți avea și o cină romantică dar iți poti scoate și șeful sau mama în oraș.

Sursa foto: buena-vista.ro

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.