Oare şi inima mea “gândeşte”?
June 8, 2012
Belvele au fost la Love Bubble Tea
June 11, 2012

Britannia Road 22- tabloul unei familii după război

Trebuie să vă spun de la ȋnceput că Britannia Road 22 este una din cărţile cele mai bune şi mai realiste pe care le-am citit ȋn ultima vreme. Cȃnd am citit scurta recenzie de pe site trebuie să recunosc că am fost puţin intrigată de subiect şi mi-a atras atenţia imediat.

Cartea prezintă drama unei familii poloneze din al doilea Război Mondial: Janusz ȋşi părăseşte soţia şi fiul pentru a pleca să lupte ȋn război. Aceştia se reȋntȃlnesc după şase ani, cu ȋncărcături emoţionale şi psihologice puternice după război.
Romanul alternează momentele de prezent din viaţa de familie reunită ȋn Marea Britanie după 6 ani cu amintirile ambelor personaje din timpul războiului. Întȃmplările tulburătoare trăite de aceştia sunt dure şi cȃt se poate de realist descrise. Iar viaţa de familie din prezent este puternic marcată de acestea.

Printre aceste momente se ȋmpletesc adulterul, trădarea şi minciuna. Disperarea şi neputinţa pe care o resimt personajele ȋn momentele lor de cumpănă pot fi simţite puternic, fiind descrise fără ocolişuri. Relaţiile dintre membrii familiei sunt foarte complicate, fiind marcate de minciună şi teamă. Una din cele mai tulburătoare relaţii este ȋntre Silvana şi fiul ei. Apropierea dintre cei doi este de-a dreptul bolnăvicioasă, atȃt pentru copil, care se sprijină ȋn totalitate pe mama lui, cȃt şi pentru Silvana, care nu ȋl poate scăpa din vedere nici unde. O asemenea dependenţă ȋntre mamă şi fiu este anormală.

La final menţionez faptul că am primit această carte ȋn campania „Cartea călătoare” iniţiată de Grupul Editorial All, ce se desfăşoară ȋn perioada 23 aprilie 2012- 23 aprilie 2013. Au fost puse la dispoziţia mai multor bloggeri cărţi la alegere de pe www.all.ro. Fiecare blogger implicat în campanie trebuie să citească şi să dea mai departe cartea primită. La rândul lui, cel care primeşte cartea o citeşte şi o dă apoi mai departe. La final, va fi realizat traseul fiecărei cărţi din campania “Cartea călătoare”.

Voi aţi citit această carte?

Sursă foto: mihaelaanghel.com

Share

4 Comments

  1. Oana S. says:

    Am avut-o şi eu în aceeaşi campanie şi mi-a plăcut enorm. O recomand oricui 🙂

  2. Oana says:

    Mie mi-a placut la nebunie cartea :).

  3. Este intr-adevar grozava Oana!

  4. andreea toma says:

    Am citit-o în timpul campaniei vALLuntar şi am fost foarte încântată de ea, printre cele mai interesante cărţi citite de mine anul acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.