5 motive pentru care consider că Belva e despre a fi Om
August 29, 2015
Gânduri la malul mării
August 31, 2015

Belvele – perfect de imperfecte

După multe articole citite și îndrăgite pe Belva, după multe share-uri pe facebook la cele în care mă regăseam sau a căror conținut îmi doream să îl citească și prietenii mei, am cedat la îndemnele prietenei mele Raluca și am trimis trei articole editorului șef cu intenția de a deveni și eu o Belva.

 
Am făcut o încercare, deși nu credeam că fetele “awesome” de pe blog vor considera că felul meu de a scrie s-ar încadra în specific. De fapt îmi doream să fie așa, dar cea căreia îi lipsea încrederea eram eu. Am fost extrem de încântată când am primit un răspuns și invitația de a mă alătura acestui blog. S-a întâmplat să fie cu câteva zile înainte de ziua mea și astfel am primit un cadou frumos în avans!

 
Când am fost la prima întâlnire cu fetele de la Belva nu știam la ce să mă aștept. Eram ușor intimidată, plus că aveam impresia că trebuie să impresionez cu ceva. Mă simțeam de parcă mergeam la un interviu pentru un job și trebuie să îmi dovedesc abilitățile. Parcă uitasem că déjà eram acceptată în grup, cu user, cu parolă, cu tot și cu îndemnul de a scrie din suflet!

 
I was in! Am realizat asta abia când am pășit în încăperea în care erau fetele și mi-am spus cu încredere: “Zâmbește și fii tu însăți! Totul va fi bine!” Și așa a fost! A fost și este mai mult decât bine! E mișto tare! E “awesome”! E lumea în care mă simt bine și sunt în elementul meu! Să vă povestesc de ce în cinci idei:

 
Belvele sunt reale și autentice! Nu găsești la ele superficialitate, aroganță, aere de “dive”, înfumurare și câte și mai câte! Belvele sunt femei imperfecte, cu multe calități, dar și cu defecte care le completează personalitatea și dau culoare acestui grup! Acele defecte pe care nu ai cum să nu le îndrăgești!

 
Belvele se completează reciproc! Având profesii în domenii diferite, toate la un loc dețin un cumul de cunoștițe și abilități care se întrepătrund și astfel formează un întreg univers în care nici o întrebare nu rămâne fără răspuns!

 
Belvele sunt jucăușe și copilăroase! Chiar dacă sunt femei cu responsabilități familiale, sociale și profesionale, fac loc în viața lor și pentru momentele dedicate sufletului de copil, pe care ar trebui să îl hrănescă fiecare adult, prin jocuri, inocență, naivitate, creativitate, culoare și multe râsete cu poftă!

 
Belvele oferă diversitate! Niciodată nu vei vedea în grupul acesta spiritul de turmă! Au păreri proprii, bine agrumentate, nu întotdeauna în concordanță, iar dacă nu sunt de acord cu tine nu vor ezita să ți-o supună! Dar mereu o vor face cu zâmbetul pe buze și îți va încolți în minte o întrebare de genul: “Oare eu de ce nu m-am gândit la asta?” sau “Ce ar fi să încerc să privesc lucrurile și din altă perspectivă?” Contrazicerea stimulează creativitatea și te ajută să eviți monotonia! Iar asta se vede și în articole și în subiectele abordate.

 
Belvele sunt prietene cu bărbații din viața lor! Nu vei întâlni în atitudinea lor vis a vis de bărbați atitudini clișeistice de genul: “Femeile fac orice mai bine decât bărbații, și toate astea pe tocuri!” (unele dintre Belve, printre care mă număr și eu, nici nu se simt bine pe tocuri) sau “Bărbații nu sunt buni de nimic, sunt toți la fel!”. Belvele știu să își aprecieze partenerii de viață, știu să colaborare cu ei, știu când e cazul să le ceară ajutorul, cred în egalitatea între sexe și știu să creeze armonie, oferindu-le partenerilor lor motive să fie mândri de ele și să le prețuiască la rândul lor!

 
Iar ca bonus, adaug o a șasea idee: Belvele apreciază calitatea și bunul gust, au plăceri vinovate pe care nu le ascund, au sufletul blând, se implică și ajută de câte ori au ocazia, muncesc mereu cu plăcere, iubesc, dăruiesc, râd din toată inima, sunt creative și jucăușe, se bucură de viață, se răsfață și constuiesc fericirea pas cu pas din bucurii mici și simple cărora le dau semnificații și care creează emoții! Belvele sunt imperfecte, dar e perfect așa!

 
Sursa foto: www.lifehack.org

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.