personalitate
Ați auzit de cuplurile cu o singură personalitate?
May 29, 2017
copii_parc_balansoar
Reguli de bună-purtare față de copiii mici, așa ca de 1 iunie
June 1, 2017

Când alergăm ca hunii și nebunii după bani

bani

Am zis tot timpul că mie mi-ar fi fost foarte bine în perioada când nu existau banii, ci doar trocul. Pur și simplu, când vine vorba de bani, sunt total pe lângă. Mă uit cu ochii umezi și mari ca de căprioară de fiecare dată când vorbește contabila mea cu mine, de fiecare dată când am o discuție cu cei de la bancă și de fiecare dată când trebuie să mă ocup de acte, facturi și plăți. Efectiv nu-mi place partea asta și trebuie să recunosc că refuz cu desăvârșire să învăț.

Sunt oameni care încearcă să îmi explice că e de fapt foarte ușor totul și că îmi trebuie doar un profesor bun și creativ. Posibil! Dacă aș avea răbdarea și interesul de a învăța. Dar, eu zic că de aia există mai multe tipuri de personalitate și că tot de aia unii sunt mai buni la cifre, iar alții la cuvinte. La cuvinte care nu țin de bani, evident! Pentru că, dacă mă suni să îmi povestești despre bani sau despre împrumut cu buletinul, indiferent de formularea pe care ai folosi-o – credit cu buletinul, credit doar cu buletinul, credit rapid cu buletinul, credit online doar cu buletinul – e foarte posibil să ți-l dau la telefon pe bărbată-miu, adică jumătatea matematică din cuplul nostru. Ce să-i faci? Eu sunt visătoarea care nu înțelege utilitatea banilor și mai ales fuga nebună după ei!

Pun pariu că o să faceți ochii mari și o să vă întrebați cum adică nu văd utilitatea banilor. Ei bine, uite așa! Eu cred că lumea asta ar fi mult mai frumoasă, dacă nu ar mai exista goana după bani, așa-zisa putere a celor care îi dețin și dorința acerbă de a-i avea. Dacă oamenii ar aprecia mai mult adevăratele bucurii ale vieții, ar fi mai relaxați și ar zâmbi mai mult! Nu sunteți de aceeași părere?

Daaa, știu! Trebuie să plătim facturi și rate, trebuie să cumpărăm de-ale gurii și tot felul de lucruri pentru copil, trebuie să învățăm să strângem cureaua și să cheltuim corect banii. Trebuie să facem și să avem bani! Și trebuie să recunoaștem că de multe ori alergăm după bani și uităm de noi, iar când îi avem nu știm să îi cheltuim. Așa că, n-ar strica, dacă tot alergăm ca hunii și nebunii după bani cu atâta ardoare, să avem de mici o educație financiară serioasă și să învățăm încă din școală tot ce înseamnă buget, de la metode cum să economisești bani până la antreprenoriat cu toate provocările lui. Nu de alta, dar așa am putea să zâmbim și noi mai relaxat, la fel de repede cum se dă un credit doar cu buletinul!

Foto: pinterest.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.