Eu şi muzica lui Vintilă
April 26, 2011
Astăzi nu mă asortez
April 26, 2011

Babies – un altfel de documentar

Nu ştiu voi cum sunteţi, dar eu niciodată nu m-am dat în vânt după copii şi nici nu am înţeles de ce se face atâta forfotă atunci când apare unul mic prin preajmă.

De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, pot număra pe degetele de la o mână toate interacţiunile pe care le-am avut vreodată cu ei:  majoritatea s-au încheiat fie cu strâmbături, fie cu mingi primite în cap (al meu, da).

Nu pot să spun că-mi displac total, dar nu am reuşit până acum să găsesc o punte de legătură între mine şi ăştia mici. Într-o zi (îndepărtată), am să-mi doresc şi eu unul că de, cineva trebuie să-mi duca numele mai departe, dar până atunci mai e cale lungă de mers.

Totuşi, uitându-mă la documentarul acesta, Babies, ceva în mine s-a schimbat. Timp de aproape o oră şi jumătate  m-am uitat FASCINATĂ la cum se desfăşoară vieţile a 4 bebeluşi din părţi diferite ale lumii, din momentul în care au apărut pe lume şi până la vârsta de 1 an. Nu mi-am clintit ochii nici măcar o secundă din faţa ecranului (probabil există instinctul acela matern şi la mine, dosit foarte bine pe undeva).

A fost nu numai distractiv (şi nou) să-i vad pe cei 4 protagonişti trecând prin fel şi fel de stări, ci şi educaţional. E interesant să vezi cât de diferit începe viaţa pentru cei 4 şi, totuşi, cât de mult se aseamănă între ei, în ciuda tuturor diferenţelor.

Şi, în încheiere, nu vă mai zic decât atât: deşi nu e genul de documentar pe care ar avea toată lumea răbdare să-l vadă, transmite un mesaj simplu şi frumos: în esenţă, suntem cu toţii la fel, indiferent de locul în care ne naştem şi merită văzut; eu vi-l recomand cu mare căldură.

Sursa foto

Share

1 Comment

  1. Georgiana says:

    Faina recomandare Clara. De vazut! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.