Provino, cel mai mare festival de vin, artă și gastronomie, revine la Iași!
October 24, 2012
Casă, a naibii casă! (I)
October 25, 2012

Azi nu răspund la telefon


Am două telefoane de care nu mă pot despărți. Unul personal cu un număr vechi de 11 ani și unul mai nou, de serviciu, cu care sunt în permanență pe Internet. Da, sunt genul de persoană care își ia telefonul după ea în toate locurile, chiar și în acele locuri unde ar trebui să fiu doar eu cu mine. Le aud sunând tot timpul, chiar și atunci când nu sună, și le verific periodic, chiar dacă am stat lângă ele și nu le-am auzit sunând. Le încarc în fiecare zi și e nasol tare dacă plec undeva și îmi uit încărcătorul acasă.

Săptămâna trecută am avut câteva stări care m-au determinat să nu mai am chef efectiv de telefoane, așa că am refuzat cu desăvârșire să mai răspund la ele. Mă uitam cum sună și nu răspundeam sau le ascundeam departe de mine, date pe silențios. Pur și simplu nu-mi mai păsa. Da, știu, sună ca o lipsă de respect față de toți cei care au încercat să dea de mine și nu au reușit, însă să nu uităm că sănătatea trebuie să fie întotdeauna pe primul loc.

Și cum telefoanele sunt o sursă nesecată de energii negative, m-am hotărât să fac asta mai des. Poate îmi aleg o zi pe săptămână în care nu am chef să răspund la telefon și să mă bucur de liniște. Și atât.

Ce spuneți? Ați rezista o zi întreagă fără telefon?

Sursa foto: decisionmarketing.co.uk

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

4 Comments

 1. clamaria says:

  Foarte una ideea, eu o practic de ceva vreme, mai cu seama la ceas de seara. Sau de noapte.
  Nu stiu cum se face ca toata lumea ma suna seara cind am si eu momentele mele.
  In concluzie, go for it!

 2. Georgiana Vieru says:

  Eu experimentez zile fara telefon mai ales cand merg la bunica mea, acolo unde nu-i nici urma de semnal. Si e bine, e foarte bine chiar! Si tocmai ma pregatesc sa imi iau doua astfel de zile, weekend-ul asta, si sunt foarte entuziasmata!:)

 3. Diana Paius says:

  Eu am atins apogeul vietii mele in domeniul asta. Cand am plecat din tara am uitat sa imi activez roamingul la ambele telefoane. Asta insemnand acum o luna. Mi-am luat si eu o carteluta de Anglia ca sa nu para ca sunt chiar in aer, dar oricum nu ma suna nimeni ca nu se stie numarul :))

 4. Adelina Botez says:

  Eu, de duminica seara pana marti dimineata am avut ambele telefoane inchise de tot. Am facut un experiment sa vad daca sunt dependenta si daca ma pot descurca si fara.

  Le-am lasat acasa inchise, chiar si pe cel de la munca. Am intampinat ceva probleme: nu pornea masina, trebuia sa am o intalnire, trebuie sa livrez ceva etc..Ia si suna, daca ai cum.Si mi-am ales si ziua de luni ca zi de experiment :)).

  Am rezistat si fara si am ajuns la toate intalnirile si nu a ars nimic. Nu zic ca mi-a luat apoi 2h sa raspund la toate mesajele si telefoanele, dupa ce le-am deschis.

  Salut ideea ta, Andreea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.