Rațiune și simțire – Proiectul Jane Austen – partea I
January 7, 2015
Cine salveaza salvarea?
January 8, 2015

Azi nu mă plâng

M-am trezit zilele trecute că semănam cu una din mămăițele acelea, care stau rezemate de poartă și se plâng de toate cele. Ba că nu le-a venit pensia, ba că a venit da’-I prea mică, ba că n-au destule lemne, ba că au da’ n-are cin’ să le taie. Așa și eu, ba mă plângeam că mă plictisesc în casă, ba că nu vreau să ies, că se agravează bronșita. 

Mă plimbam ca un zombie prin casă, urlând „Au!” la fiecare pas, dar nici medicamente nu mai voiam să iau, căci simțeam că dacă-mi faci o incizie, oriunde pe corp, vor începe a curge saci de pastile, de diferite mărimi.

Apoi m-am oprit în dreptul oglinzii și am avut un șoc. Nu mă recunoșteam! Și nu, nu era din cauza lipsei machiajului. Dacă puneai un cearșaf spălat cu ultimul model de Ariel lângă figura mea, nu ne puteai deosebi. Așa roșie în obraji și plină de viață eram.

Și am zis STOP! Stai un pic. Dacă stau și-mi plâng de milă, înfășurată în pijamale, halat, plapumă și pături, nu rezolv nimic. Să lucrăm la atitudine. Mi-am articulat două palme (pălmuțe, că nu am îndrăznit să dau prea tare) peste obraji, m-am despachetat de halat și păturele și mi-am zis că mă simt mult mai bine. Că boala trece ușor și trebuie doar să am răbdare.

Și a doua zi totul a mers de minune. Nu eram chiar în stare să alerg la maraton, dar na… nici în zilele mele cele mai bune nu-s așa capabilă. În schimb, aveam culoare în obraji, energie pentru a mă deplasa mai mult decât baie-bucătărie-dormitor și poftă de a scrie.

Așa că mi-am propus și pentru zilele ce urmează (dacă e posibil, tot restul vieții) să încerc să mă plâng cât mai puțin; spre deloc.

Sursa foto: pinterest.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.