inel
De ce să îi dai acel inel de logodnă?
January 26, 2016
Ce-am studiat și ce-am ajuns
January 27, 2016

Azi mă joc cu păpuși

papusi

Starea mea de răceală s-a accentuat puternic, așa că sunt țintuită în casă. Nu mai am cine știe ce putere de muncă, dar, cu siguranță, trebuie să găsesc putere de joacă cu fiică-mea. Ce-i drept, numai chipul ei zâmbitor și perlele pe care le scoate îmi dau automat energie pozitivă, așa că mă bucur că mă pot juca în voie cu ea. Amândouă răcite, amândouă jucându-ne cu păpuși.

Punem păpușile în cărucior și le plimbăm prin casă, le punem pe pat și le doftoricim, exact cum face doamna doctor la controlul Rebecăi, apoi le ungem cu creme și le punem aerosoli în nas. Le dezbrăcăm și le îmbrăcăm, le facem părul și le tăiem unghiile. Apoi dansăm, bem lapte, fiecare din cana ei, și vorbim. Ne așezăm pe câte un scaun mic și pălăvrăgim, râdem și ne simțim bine, așa ca la o ieșire cu fetele.

Sunt minunate momentele astea de joacă, doar noi două, câteva jucării și multă creativitate. Parcă uit de toate problemele, de toate greutățile și mă las purtată de imaginația fiică-mii. Suntem doar noi, ca fetele, cele mai bune prietene, care se alintă și se copilăresc, se joacă și trăiesc din plin bucuria copilăriei.

Iau o păpușă în mână și vorbesc pe voci diferite, inventez povești, creez scenarii, mă tăvălesc pe jos și accept orice provocare. Înfruntăm împreună dragonii răcelii prin joacă și voie bună, alături de prietenele noastre, păpușile ștrengărețe.

Fetițele, oricât de băiețoase ar fi, au acest dar de a fi drăgăstoase cu păpușile și de a le îngriji. Mă uit la Rebeca și o observ cum îi face bebelușului-păpușă ceea ce îi fac și eu ei: îl alintă, îl mângâie, îl pupăcește, îi dă să mănânce, să bea lapte, îl plimbă, dansează cu el, îl așază la masa ei și stau de vorbă sau colorează împreună.

Copiii imită tot ce văd la adulți, de aceea vreau ca Rebeca să vadă că nu mi-am pierdut spiritul de copil, pofta de joacă, creativitatea și, mai ales, zâmbetul dat de lucrurile simple ale vieții.

Acum, hai, înapoi la joacă, mami! Ne așteaptă păpușile!

Foto: doll-knitting-patterns.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.