50 Shades of Gray
January 21, 2015
Instagram… pentru că e liniște!
January 27, 2015

Azi îl ascult pe Hugh Laurie

Azi îl ascult pe Hugh Laurie. Nu pentru că e Dr. House  și e bine să îți asculți doctorul, ci pentru că în afară de a fi un actor și comediant talentat, are o voce seducătoare ce l-a ajutat să scoată pe piață nu unul, ci două albume: Let Them Talk și Didn’t It Rain. Sarcasmul lui specific se regăsește în versurile multora din piese, deși în altele își dezvăluie o latură caldă și sentimentală. Ai putea îndrăzni chiar să crezi că e un romantic incurabil. Cred că vă amintiți de sosirea lui pe plaiurile mioritice, unii din voi poate chiar ați fost și norocoși să îl ascultați live la concertul pe care l-a susținut în București la Sala Palatului în iulie 2014.

Muzicianul britanic a început să scrie piese și să le interpreteze, cu mult înainte de a deveni mult premiatul Dr. House. Împreună cu prietenul lui Stephen Fry a cunoscut celebritatea, la o scară mai redusă, formând un cuplu artistic intitulat Fry and Laurie. Cei doi aveau propriul lor show – A Bit of Fry & Laurie, difuzat de BBC în perioada 1987-1995, dar în același timp performau frecvent și în cadrul show-ului Friday Night Live al postului TV Channel 4.

Primul lui album – Let Them Talk – a fost scos pe piață în 2011 și e compus în stilul blues-ului clasic, iar o parte din interpretările la pian și chitară îi aparțin. Al doilea lui album – Didn’t It Rain – a avut o lansare triumfătoare în anul 2013, fapt care l-a determinat să facă turnee, inițial în America de Sud, Australia și Noua Zeelandă, pentru ca mai apoi turneul său să fie extins și în Europa, astfel ajungând și la noi.

Am ascultat câteva piese de pe cele două albume și pot spune că talentul lui muzical se ridică deasupra așteptărilor mele. Prin urmare mi-am propus să ascult mai mult și să mă relaxez pe ritm de blues într-o seară caldă de ianuarie.

Și pentru că începe să îmi placă să descopăr lucruri noi despre actori celebri vă mai povestesc încă ceva: pe lângă talentele lui muzicale, carismaticul actor e și scriitor. A publicat două cărți – “Traficantul de arme” și “Soldatul de hârtie”. Același Hugh Laurie a scris și un scenariu pentru ecranizarea primei lui cărți. Din recenziile citite de mine pentru această carte, e clar că umorul cinic, pe care doar britanicii pot să îl aibă, nu lipsește nici din acțiunea asta, imprimând destul de multă de comedie în ceea ce de fapt e un thriller. Aparent e o carte numai bună de luat în vacanță.

Vă invit să descoperiți laturile artistice ale lui Hugh Laurie, dincolo de actorie, pentru că aveți de unde alege și sunt convinsă că nu veți fi dezamăgiți nici din punct de vedere al muzicii și nici din cel al lecturii.

 

Sursă foto: drhouse-forum.de

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.