Belva – relație la distanță reușită
September 4, 2015
belvele
Mândră să fiu o Belvă
September 5, 2015

Azi gădinăresc

Una din activitățile care mă relaxează foarte mult e plantarea de floricele și combinațiile de plăntuțe decorative. Îmi încântă privirea și îmi place să le am în cât mai multe locuri din casă.

 
Chiar dacă nu sunt o maestră și probabil aș fi în stare să omor chiar și un cactus (plantă care supraviețuiește în deșert în Valea Morții) nu renunț și sper că în cele din urmă voi reuși să am în casă ghivece cu plante care să reziste mai mult de 3-4 luni.

 
După ce am adoptat pisica am constatat că pervazul ferestrei a fost revendicat de ea, iar o parte din givecele cu flori au început să ajungă rând pe rând pe podea. Alte flori păreau a fi apetisante pentru ea și am decis să nu i le las la îndemână să le ronțăie frunzele, știind că unele plante pot fi toxice pentru feline. Așadar am redus foarte mult numărul de decorațiuni vii.

 
Dar am furat ideea de la cei care mi-au dăruit-o pe Zeta (la rândul lor având și ei pisici și multă experiență cu ele) și am ales să plantez și eu un tuia (deocamdată e mic, dar va crește) care să reziste chiar și dacă se cațără pisica în el. Tot la sugestia lor mi-am adus de la munte pietre de râu cu care să acopăr pământul din ghivece pentru a nu fi tentată mica mea panteră să sape în el și să producă mici dezastre pe podea.

 
Prin urmare mă înarmez cu mănuși, pământ, ghivece, floricele, plăntuțe dedecorative și unelte pentru gădinărit și mă apuc de treabă. Evident că sunt nevoită să pândesc un interval orar în care pisica își face somnul de frumusețe, pentru că altfel ar fi prezentă în sacii cu pământ iar covoarele mele ar fi dobândi un imprimeu cu urme de lăbuțe.

 
Muzica e în surdină, mâinile mele lucrează hărnicuțe, pisica doarme cuminte, iar eu îmi încarc sufletul de frumos, de energie pozitivă și liniște! Mie îmi place ce a ieșit și urmează să găsesc locurile potrivite (pe care nu le-a revendicat încă Zeta) în care să îmi așez plăntuțele, în așa fel încât să îmi zâmbească în fiecare zi, proaspete,pline de viață și de oxigen!

 
Pe voi ce vă mai relaxează și vă dă o stare de bine și de răsfăț?

 
Sursa foto: arhiva personală

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.