Mama lor de Like-uri
March 13, 2014
Campanie electorală?! Să visăm, zic!
March 14, 2014

Azi fac un puzzle

Țin minte o vacanță memorabilă de Paști. Am stat o săptămână ascultând Sarah Brightman și construind puzzle-uri. Cum oare am reușit eu, care am mintea ca un maelstrom și personalitatea ca un vulcan, să stau lățită pe podea ore în șir? Simplu. Dă dependență.

Vrei să rezolvi imaginea. Vrei să vezi cum din mâinile tale se materializează ceva. Te macină că nu ai găsit piesa aia, care știi tu că trebuie să aibe trei găuri și o pată de albastru. Mintea nu rezistă la un proiect neterminat. 

Vai, dar și când l-ai terminat. Când vezi ce frumos s-au potrivit toate, așa cum în viață nu se întâmplă niciodată, și poți să lipești puzzle-ul și să-l pui pe perete…

 

...sau puteți construi o bilă din piese de puzzle

…sau puteți construi o bilă din piese de puzzle

Trecând un pic de la metafizica puzzle-urilor, să faci puzzle e foarte relaxant.  Poți să fii tu sau tu plus familia sau prietenii pentru că e o activitate grozavă de făcut în grup. Se hăhăia mult la mine în casă când făceam puzzle-uri cu toții. Iar mama ofta ușurată că în sfârșit odrasla ei (adicătelea eu) stătea liniștită.

Iar pe lângă beneficiile pentru buna-dispoziție, această activitate are și avantaje practice: antrenează creierul în atenție, simț de observație rigoare, meticulozitate.

Deci, fie că doar vă răsfățați cu un puzzle și un pahar de vin seara sau îl folosiți ca instrument „educativ” pentru voi și apropiați, vă îndemn să puneți o muzică bună și să faceți un nou obiect decorativ din multe multe piese.

Surse foto: 1worldofglobes.com, thesun.co.uk

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.