Voi scrie un film despre tine
March 20, 2014
Viața de după PR OUTLooK
March 21, 2014

Azi fac un origami precis

Oricine mă cunoaște vă poate spune (printre altele) că sunt o persoană foarte agitată. Într-atât de mult, încât EU îmi dau seama că am mișcurici în…locuri.

Ei, și acum imaginați-vă că acum treisprezece ani, prin liceu, eram cam de atâtea ori mai agitată. Atunci a fost perioada când am descoperit origami.

Într-o încercare disperată de a mă mai liniști, m-am dus în prima librărie și mi-am cumpărat o carte despre origami. Nu prea aveam eu speranțe că voi avea răbdarea să pliez hârtia ceea, dar am zis totuși să încerc.

Și a mers! Nu știu cum, dar urmărind instrucțiunile, încercând să pliez hârtia perfect, formând muchiile cât mai ascuțite, am ajuns să mă relaxez. Mi-am pus ordine în gânduri. Mi-am pus ordine în gesturi. Este o anumită șansă ca origami-ul să fi contribuit mult la „disciplina” pe care o am acum în mimică și postură.

Da, a durat un secol până am realizat prima lebădă. Dar, odată dată mâna, este fantastic de fain să vezi cum apar lucruri fără foarfece, fără lipici, fără nici un accesoriu în afară de hârtie.

Și pare foarte simplu dar nu degeaba este o artă și nu degeaba s-au scris atâtea cărți despre cum să faci origami. Iar complexitatea acțiunii nu numai că antrenează dexteritatea și „ambi-dextritatea”, dar lasă mintea să își facă treaba liniștită.

Deci pentru oricine ca mine, care se mișcă și se agită și nu stă locului, origami este o soluție paradoxal de bună. Iar pentru fericitele care nu sunt ca mine este un răsfăț pe cinste.

Sursa foto: archidialog.com

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.