Visul tău ce preț are?
February 13, 2014
Azi merg cu fetele la salonul de manichiură
February 13, 2014

Azi ce mai pun în pacheţelul de la şcoală?

Cred că toate mamele din lume se confruntă câteodată cu problema pacheţelului, şi pe bună dreptate. Chiar aşa,  azi ce mai pun în pacheţelul de la şcoală?

În fiecare zi de şcoală sau de grădiniţă copiii noştri au nevoie de o gustărică care să-i ţină în formă şi cu mintea limpede. Am zis gustărică, nu batoane de ciocolată, cipsuri, snacks-uri şi alte prostioare de acest fel.

Pentru că mereu încerc să fac un altfel de pacheţel , pe care mi-l doresc şi gustos şi sănătos , am să enumăr în ordine aleatorie  nişte aspecte de care ţin cont atunci când concep pacheţelul:

1. Cam de două ori pe săptămâna pacheţelul conţine un sendviş. Sendvişul cuprinde de regulă: unt sau cremă de brânză de vaci (preferabil făcută de noi), orice fel de tip de brânză agreat (dar nu brânză topită) , ceva cărniţă (pastramă, salam uscat) şi musai o legumă ( ardei, ridiche, castravete, frunză de salată, spanac, rucola).

2. Tot cam de două ori pe săptămâna eu coc câte ceva ce se poate lua la şcoală : cornuri cu magiun şi nuca, cornuri cu mere, plăcinte cu brânză de vaci, rulouri cu ciuperci, brioşe cu nucă şi stafide, biscuiţi cu seminţe sau grisine cu roşii uscate.

3. Nu uita niciodată sticluţa cu apă (nu suc) şi fructul. De regulă pun fructe pe care copiii să le poată mânca uşor (mere, banane, pere) dar uneori merge şi câte o portocală, mandarină , mai ales dacă copilul este mai mare şi se descurcă la cojit.

4. Din când în când la pacheţel apar şi chestii cumpărate : biscuiţi, covrigi… asta pentru că nu vreau să fiu chiar drastică.

5. Evit să pun la pacheţel alimente foarte dulci (ciocolată, prăjituri, napolitane) pentru că dulcele nu-i suplineşte nevoile şi oricum îl primeşte că desert la masa de prânz .

Astea fiind spuse, sper că ţi-am fost de inspiraţie. Dacă vrei şi nişte reţete da clic aici.

Nu uita că mereu îţi poţi surprinde copilul cu ceva bun la pacheţel.

sursa foto: singlemindedwomen.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.