Ce o fi mai grav: să-ți jelești morții sau să faci sex într-o zi de post?
March 19, 2014
Voi scrie un film despre tine
March 20, 2014

Azi cânt prin casă

Am o voce foarte bună. Pot să acopăr 300 de studenți la un curs. Pot să mă fac auzită peste o hărmălaie de voci care vorbesc în același timp. Dacă mă pierd prin pădure, salvamontul va ști precis unde să vină.

Vocea mea e perfectă pentru expus opinii într-un mod sau altul. Pentru cântat…nu prea.

Nu înțelegeți. Când eu cânt, păsările fac sepuku. Când eu cânt, florile se ofilesc. Când eu cânt, sticla se sparge de disperare. Când eu cânt, prietenul meu fuge…

Și totuși cânt. Cu căștile date la maxim ca să NU mă aud doamne-fer pe mine. Cu boxele date tare ca să aud mai mult vocea originală decât a mea. Și, mai ales, (aproape) singură.

Cânt pentru că-mi plac versurile și vreau să le recit și eu. Cânt pentru că-mi place linia melodică, chiar dacă nu o pot recrea. Cânt pentru că mă bucură.

Curioșii oameni de știință au căutat beneficiile cântatului și au descoperit că atunci când cântăm, eliberăm endorfine ca la exercițiu fizic. Adică, în mod dovedid, ne face mai fericiți.

Iar atâta timp cât sunt în casă și nu nenorocesc timpanele altcuiva „străin”, totul este în regulă…mă pot răsfăța în voie.

Sursa foto: cleveland.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.