Paste cu sos pesto
October 10, 2011
Ne înţelegem din priviri…
October 11, 2011

Azi beau ceai de plante medicinale


Eu nu prea sunt un mare fan al mâncărurilor și băuturilor naturale. Dimpotrivă, sunt aproape convinsă că, dacă o să scap cu viață din accidentul de mașină care nu se va produce din vina mea, cu siguranță o să mor din cauza unei proaste alimentații. Am nevoie de un întreg proces de autosugestie pentru a-mi băga niște fructe și niște legume în stomac și de o adevărată răscoală interioară pentru a-mi împiedica creierul să ceară cafea. Nu faceți ca mine!

Totuși, există anumite perioade ale anului, când mi se face dor de produsele naturale și atunci sunt exagerat de atentă cu ceea ce consum. Din nefericire, această perioadă este destul de scurtă.

Ea se manifestă mai ales odată cu venirea toamnei, adică exact în această perioadă. Atunci am chef să beau chestii calde care să înlocuiască cei trei litri de apă pe zi. Și dau năvală în primul Plafar care îmi iese în cale (și care, din fericire, este foarte foarte aproape) și încep să-mi cumpăr tot felul de ceaiuri.

Îmi îndrept atenția doar către cutiile cu plante întregi. Am citit eu undeva că în pliculețe sunt introduse doar resturile, așa că încerc să mă feresc de ele, chiar dacă, în ceea ce privește aromele, pliculețele îți oferă o gamă mult mai largă de unde să alegi.

De asemenea, terorizată fiind de domnul care deține ceainăria Sage și care, de fiecare dată când îi ceri zahăr, îți ține o întreagă teorie despre efectele malefice ale acestei substanțe în ceai, încerc să nu îl îndulcesc. La început e mai ciudat, mai ales dacă alegi coada șoricelului, dar, cu timpul, te obișnuiești.

La mine în bucătărie este în vogă teiul, mușețelul și amara coadă a șoricelului. Voi obișnuiți să consumați ceai de plante medicinale?

Sursa foto: flickr.com

Share

5 Comments

 1. clamaria says:

  Big fan! Si nu numai de plante medicinale si si de ceai verde si negru. CU lapte.
  Ceaiul este bun, are antioxidanti si prepararea unui ceai este o indeletnicire care mi place si care ma relaxeaza.
  PS: In centrul canitei din poza este cumva un fitil de luminare? Sau e o noua specie de ceai, eventual din out of space? I’d like to try it!

 2. Ines Prodan says:

  :)) Nici măcar n-am observat. Dar, de dragul acurateții, putem să ne prefacem că este o codiță a florii de tei :).

 3. chloe says:

  Si eu beau cateodata ceaiuri din plante medicinale (urzica), dar mai ales infuzii din fructe sau rooibos, au gust mai placut. Iar cand ‘trebuie’ sa consum ceaiuri cu gust neplacut, le combin cu un plic de ceai de fructe pentru a ameliora gustul.

 4. Anca M says:

  Beau ceai de menta, e racoritor si energizant. Mai beau ceai verde si rosu, chiar si negru cateodata. Si acum sunt fan al ceaiurilor cu scortisoara.
  Plante medicinale…menta, galbenele, sunatoare. Bune mai ales pentru a ameliora efectele mancarii nesanatoase de tip junk food (urat termenul asta!)

 5. chloe says:

  mmm, menta da…dar pentru mine numai menta adevarata (spearmint – mentha spicata sau mentha virids, nu hibridul peppermint – mentha piperita) si ideal din frunze proaspete…singurul ceai pe care il beau indulcit (cu miere de preferinta), fiindca e prea grozav indulcit ca sa il beau altfel 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.