De ce îi invidiez pe bărbați?
September 29, 2014
Puțină curte nu strică niciodată
September 30, 2014

Azi ascult vocea de la radio

radioAş minţi dacă aş spune că iubesc mersul pe jos. Dar dintre un rău mai mic şi unul mai mare, îl prefer mereu pe cel mai mic. De cele mai multe ori îl cosmetizez de zici că-i cel mai mare avantaj pe care l-ar putea avea cineva.

Pentru că transportul în comun ieşean e destul de departe de limitele decenţei – cel puţin din punctul meu de vedere –, am ales să mă plimb la pas. Da, şi aşa îmi încep ziua cu o delectare de jumătate de oră. Îmi potrivesc bine căştile, dau drumul la postul de radio preferat şi lumea pare o piesă de teatru: raze timide de soare, oameni agitaţi, note muzicale dintre cele mai diverse, glume foarte variate şi multe zâmbete. Atât de multe încât atrag atenţia. Cred că pare dubios ca în secolul vitezei să mai aibă cineva timp să fie binedispus.

Dacă la început priveam exerciţiul ca pe o risipă de timp, acum am devenit dependentă de timpul meu cu mine. E un ritual al dimineţilor care anunţă zile liniştite. Mă deconectez, mă încarc pozitiv, îmi iau timp să respir. Şi e mare lucru să începi ziua cu un asemenea tonus.

Foto: highschoogle.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.