Privesc femeile altfel
March 1, 2011
De ce adorm femeile la film?
March 1, 2011

Atenţie fetelor, căci vine astenia de primăvară!

De când mă ştiu am fost o „mică” anemică. Stau cam prost cu calciul, fierul şi magneziul din organism aşa că primăvara şi toamna am nevoie de porţii duble de vitamine ca să nu mă simt în fiecare zi ameţită, sau mai rău să leşin.

Aşa că pe lângă fructele şi legumele pe care le mănânc din belşug, mai iau şi un surplus de vitamine, de obicei Vitamax cu care mă înţeleg cel mai bine. Îmi dau energie şi poftă de mâncare.

Atunci când văd că iarna îşi scutură cojoacele dau fuga repede la piaţă pentru cât mai multe fructe şi legume proaspete, iar în drumul meu mă opresc şi pe la farmacie să îmi iau vitamine. Încerc să respect orele de somn şi să dorm câte 7-8 ore pe noapte că oboseala mă face să fiu mai predispusă la efectele asteniei.

Ţin însă să vă menţionez faptul că astenia nu iartă pe nimeni, aşa că aveţi grijă fetelor. Mâncaţi cât mai multe legume şi fructe şi hidrataţi-vă intens pentru că nu vreţi să întâmpinaţi primăvara cu ameţeală şi cu picioare tremurânde.

Acum că v-am împărtăşit lupta mea cu astenia şi soluţiile cu care o înving vă întreb şi pe voi: vouă vă dă de cap astenia de primăvară? Ce remedii eficiente mai ştiţi?

Share

2 Comments

  1. Irina says:

    Pe mine mă dă peste cap alergia de primăvară, cu polenul de la toate florile.

  2. lorelaylilu says:

    Eu iubesc primavara.Si cand venea primavara ma apuca si pe mine dorul de duca….(inainte de a avea copiii).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.