Tu chiar crezi că îl meriți?
February 10, 2014
Există viață după căsătorie?!
February 11, 2014

Astăzi vorbesc în engleză

Recunosc că uneori sunt reticentă la lucruri noi, neștiind cum voi face față situației date. Odată ce mă obișnuiesc cu un anumit ritm, devine cam greu să-l schimb de pe o zi pe alta.

Dar cum provocările apar pe bandă rulantă în viața mea, în ultima vreme, a trebuit să îmbrățișez fiecare schimbare și să fac tot posibilul să nu o dau în bară (căci da, sunt expertă în așa ceva). Iar ultima noutate din viața mea de educatoare este că trebuie să vorbesc doar în limba engleză. Pe cât posibil trebuie să îndepărtez orice tentativă de a-mi vorbi limba maternă și să mă fac înțeleasă atât în fața celor mici, cât și în fața adulților, în limba engleză.

Este cel puțin ciudat să încerci să-i explici unui copil ce trebuie să facă cu un anumit material, într-o limbă pe care încă nu o înțelege cum trebuie. Și este cel puțin interesant să fii nevoit să răspunzi în engleză, la o întrebare adresată în română.

Chiar dacă m-a durut capul câteva zile și copiii au fost derutați inițial (unul dintre ei tot întreba dacă doamna Alexandra are halucinații, de tot vorbește în limba engleză…), am observat că merită efortul, căci atenția lor este captată mai ușor așa.

Așa că today I will use my english as a superpower! Mă voi răsfăța în limba engleză. Join me?

Sursa foto: pinterest.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.