Love Duet: Concurs de playback pentru cupluri la Felicia
February 2, 2011
Rețeta nescrisă a chifteluțelor din piept de pui
February 3, 2011

Astăzi sunt femeie de afaceri

Dintotdeauna am crezut că sunt suficient de stăpână pe mine încât să îmi încep propria afacere și (tot dintotdeauna) am știut despre mine că, totuși, nu am curaj să o fac :). În orice caz, deocamdată îmi stă foarte bine aici unde sunt și încă nu mă simt suficient de asuprită încât să-mi iau inima în dinți și viața în piept.

Totuși, dacă într-o zi voi reuși să mă adun suficient de tare, știu care va fi primul pas pe care îl voi face. Mă voi apuca de căutat surse de finanțare pentru afacerea mea. Și sunt convinsă că le voi căuta foarte mult și că voi avea nevoie de o tonă de consiliere, mai ales că știu ce înseamnă să completezi cereri de finanțare.

Ceea ce este foarte bine, însă, este faptul că, în principiu, există fonduri nerambursabile pentru orice idee aș avea, deci nu ar trebui să mă complexez din cauza ideilor mele crețe. Pentru că, dacă ar fi să încep o afacere, ar fi cu susul în jos faţă de  orice lucru existent deja.

Cred că orice femeie de succes ar trebui să ”pătrundă” în această lume și să acceseze fonduri europene în 2011, ca să ne mândrim și noi cu un număr cât mai mare de femei care au reușit în afaceri.

Voi v-ați gândit să vă deschideți propria afacere? Vă simțiți pregătite să faceți asta?

Sursa foto

Share

10 Comments

 1. lorelaylilu says:

  Nu si din moment ce ai ajutoare care sa iti spuna la tot pasul”nu esti in stare,nu poti”atunci sigur nu vei reusi nimic.

 2. Andreea Marc says:

  Adevărul e că este foarte greu să îți dai seama care e fondul potrivit pentru ideea ta, cum trebuie să întocmești toată cererea de finanțare, ce reguli trebuie să respecți … și câte și mai câte. De aceea, cred că fără un consultant pe fonduri structurale nu prea poți să faci de una singură mare lucru.

  Dar important e să prinzi curajul de un picior și să îl ții bine, să fii hotărâtă să îți duci ideea mai departe până la implementare. Că slavă Domnului …. idei de afaceri sunt, fonduri pentru ele sunt … trebuie doar să găsim combinația potrivită. Și consultantul oricum face toată treaba.

 3. Andreea Marc says:

  @lorelaylilu – Nu trebuie să dai niciodată importanță acestor cuvinte venite din partea altora. Mi-ai adus aminte de povestea broscuței țestoase care a participat la un maraton de alergat alături de animalele pădurii. Toți de pe margine îi strigau ”Renunță! Nu vei reuși niciodată!”. Dar ea a continuat și, surprinzător, chiar a câștigat. Cum? Broasca țestoasă era surdă și nu a auzit nici un moment cuvintele celor de pe margine. Dacă le-ar fi auzit, probabil ar fi abandonat ….

 4. Amelia says:

  Şi eu sunt hotărâtă în direcţia asta şi sper să acţionez cât mai repede, mai ales că peste câţiva ani nu vom mai avea acces la fondurile europene. Cu toate acestea, aştept întâi să-mi pun la punct ideea şi să învăţ să scriu proiecte foarte bune. Aaaa…Şi cred că şi o echipă bună îţi trebuie pentru asta. I’m recruiting! 😀

 5. Oana says:

  Eheee, tare bine mai sună chestia asta cu “afacerea ta”. Eu încă mai am păstrată o idee de business, una în care mi-aş dori să lucrez, chiar dacă nu pentru totdeauna. E vorba de o agenţie de publicitate, pe care o visez împreună cu 2 prietene.

  Amelia, să trimit CV-ul? Dă-mi o adresă de mail, sunt interesată de propunerea ta. 😀

 6. Andreea Marc says:

  Stați pe aproape pentru ideile voastre de afaceri 🙂 Săptămâna viitoare avem concurs 🙂

 7. Nu cred ca este neaparat vorba ca este greu sa iti deschizi o afacere, ci de faptul ca trebuie sa o faci sa fie profitabila. Aici este adevarata piatra de hotar. Oricine poate avea idei de afaceri, dar doar cateva persoane au idei de afaceri bune. Daca ai o idee de afaceri cu adevarat excelenta, restul decurge de la sine: acte, finantari, s.am.d.

 8. Corina says:

  Intotdeauna cheia succesului a fost imbinarea utilului cu placerea. Eu de curand mi-am descoperit o noua pasiune pe care o dezvolt incet incet in “afacere” . De la un profit pentru o seara in oras in curand sper sa-mi platesc chiria iar pe viitor sa-mi permit si o vacanta 😛 Succesul nu vine numai din profit, ci si din satisfactia lucrului facut din pasiune. Parerea mea;)

 9. Andreea Marc says:

  @Corina – de acord. Exemplu: chiar Belva 🙂

 10. Ramona Ramo says:

  Si eu sper sa imi duc visul pana la capat…sa imi deschid o firma de proiectare in constructii…:)…eu lucrez intr-un mediu unde predomina barbatii, dar daca o femeie are o functie mult mai imp este tratata cu foarte mult respect pt ca a reusit asta si a reusit sa se impuna…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.