Sunt dependentă de el
March 10, 2014
Nu ești Jose Armando, nu sunt sărmana Maria!
March 11, 2014

Astăzi nu stau pe scaun

Cine mă cunoaște știe că nu sunt o fire sportivă. Deloc. Am avut sute de tentative de a mă apuca de diferite sporturi și fiecare dintre ele a eșuat. Plimbările sunt și ele foarte rare, la serviciu sunt dusă cu mașina, acasă sunt adusă tot cu mașina iar când ies prin oraș, autobuzele și taxiurile sunt tovarășii mei de suflet. Așa că se poate spune că sunt o fire (prea) comodă.

Singura mișcare pe care o fac este în timpul serviciului. Fiind educatoare în sistemul Montessori, statul la catedră nu intră în activitățile de zi cu zi. Dimpotrivă, mă aflu într-o continuă mișcare în cele 3 săli de clasă pe care le supraveghez și pot spune, fără rețineri și modestie, că fac destui kilometri pe zi.

Și chiar dacă îmi pare obositor uneori și ajung acasă fără să-mi mai simt tălpile, sunt mulțumită că, măcar așa mai fac puțină mișcare și nu prind rădăcini în fața unui birou; mai ales de când am auzit că statul prea mult pe scaun dăunează foarte grav corpului nostru. Circulația proastă, oasele moi, hernia de disc și cancerul de colon fiind doar câteva dintre consecințele descoperite de cercetători.

Așa că eu nici astăzi nu voi sta pe scaun și vă recomand și vouă să vă răsfățați cu mai multă mișcare!

Sursa foto: wittysparks.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.