Babies – un altfel de documentar
April 26, 2011
Nu pot să fac nimic dacă nu ascult muzică
April 27, 2011

Astăzi nu mă asortez

Când eram eu mai prin liceu și am trecut prin perioada vreau-să-dau-la-psihologie din viața mea, am aflat dintr-o carte că una dintre problemele pe care le are o persoană cu temperament sangvinic este că, plăcându-i atât de mult culorile, întotdeauna va avea mai mult de trei culori pe ea. Și cam asta este cea mai simplă cale de a recunoaște un om cu astfel de comportament.

Eu n-am înțeles de acolo două lucruri:

1. De ce este o problemă;
2. Este o problemă că are pe ea doar trei culori? Pentru că eu cu siguranță POT să am mai multe.

Și uite așa toată viața mea am fost bântuită de pasajul acela din carte, pasaj pe care îl revedeam în diverse alte ocazii: în alte cărți, la horoscop, îl mai auzeam pe la seminarii etc. Și am tot trăit cu ”povara” asta, a limitării culorilor pe care le port.

Nu am înțeles niciodată de ce e așa de deranjant să mă machiez cu verde și cu roz în același timp, ce e așa mare branză că mi-am luat ciorapi roșii și palton verde, de ce trebuie să facem o așa tragedie că am fusta cu flori portocalii și bluza roz, de ce să ne panicăm cu toții pentru că eu port mănuși roșii și geacă maro și tot așa. Și de fiecare dată este un adevărat chin pentru mine să aleg culori care să fie conforme cu normele generale.

Și azi m-am revoltat. Și nu mai combin culori. Și nu am mai stat dimineață să mă holbez inertă la dulap și să fac calcule matematice în capul meu. Nu m-am gândit nici măcar la cât de bine se potrivește, conform standardelor europene, partea de jos cu partea de sus.

Azi port așa: pantaloni bleumarin în carouri, balerini negri cu bulinuțe și rochiță roz cu floricele. Ia să vedem: cade cerul sau nu cade?

Sursa foto.

Share

2 Comments

  1. ElenaM says:

    Superb articol! Nu cred ca o sa cada cerul azi:) sa ne anunti daca a cazut! si mie imi plac la nebunie hainele colorate, unii ar spune ca am o obsesie cu toate nuantele de verde(nu recunosc).. Eu sunt de parere ca cel mai important este sa ne simtim noi bine, si in largul nostru cu hainele/culorile de pe noi….si oricum ” regulile sunt facute pt a fi incalcate” nu? 🙂

  2. Corina Preciosa says:

    si eu sunt f.colorata de felul meu..pt.ca sunt o fire vesela, optimista si ma reprezinta CULORILE:)imi dau energie, incredere in mine si ma fac sa ma simt bien in pielea mea..ce e drept si eu am auzit de “regula celor 3 culori” si incerc sa nu o incalc de prea multe ori sau cel putin sa nu risc sa arat ca un curcubeu:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.