A-ca-să
April 4, 2011
Salată de fructe în pepene galben
April 4, 2011

Astăzi merg la anticariat!

Îmi plac la nebunie cărţile. Îmi place să le citesc, să le cumpăr, să le privesc, să le miros. Îmi place mirosul unei cărţi pentru că îmi trezeşte atât de multe sentimente minunate. Poate par o ciudată însă când sunt în preajma cărţilor nu mai văd şi nu mai aud nimic.

Este foarte relaxant să străbat librării unde să pot răsfoi atât de multe cărţi, să pot simţi mirosul proaspăt al filelor şi să mă uit la coperţile lor strălucitoare. Deşi de multe ori poate nu cumpăr o carte îmi place doar să le privesc şi să citesc câteva pasaje.

Săptămâna trecută însă am renunţat la librării şi am intrat într-un anticariat. Când am văzut multitudinea de cărţi vechi din jurul meu, deja m-am simţit ca în Rai. Am răsfoit o carte, şi încă o carte până când am realizat că petrecusem aproape 2 ore printre minunate manuscrise. Am găsit cărţi la 3, 5, 10 lei în stare foarte bună şi care chiar merită cumpărate. Eu m-am răsfăţat doar cu o carte la 5 lei: Lauren Weisberger- Diavolul se îmbracă de la Prada, o carte pe care de foarte mult timp am vrut să o citesc. Arată foarte bine, nu are pagini rupte, nu este murdară şi a meritat cei 5 lei din plin.

Tot ce pot să vă mai spun este că erau sute de titluri, cărţi vechi pe care le căutam şi nu le mai găseam prin librări. Iar mirosul filelor vechi de ani şi ani este formidabil. Aşa că în mod sigur voi reveni prin anticariate şi îmi voi achiziţiona şi alte cărţi.

Acum mă duc să încep cartea pe care mi-am luat-o de la anticariat şi vă pregătesc în curând şi o recenzie a acesteia!

Voi vizitaţi anticariatele? Ce cărţi v-aţi cumpărat şi cum vi s-a părut raportul preţ-calitate?

Share

2 Comments

  1. oana says:

    Ador sa merg prin anticariate. Acum nu mai merg atat de des, dar in primii ani de facultate eram prezenta in fiecare saptamana 😛 Am si eu cateva carti dragi cumparate de la anticariatul de pe Cuza

  2. comenzi says:

    cartile de anticariat pastreaza aroma anilor trecuti, cine nu a incercat o astfel de experienta? O incursiune in timp si nu numai, carti la pret redus. De exemplu: http://www.superanticariat.ro – carti incepand cu 1 ron/bucata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.