Dependentă de Angry Birds?!
February 4, 2011
Totul pentru dragoste
February 7, 2011

Astăzi îngrijesc florile

Eu habar n-am să îngrijesc florile. Mama este membrul familiei care știe cum să le ude, cum să le pună la lumină, cum să le vorbească și cum să le gâdile pentru a crește mari și frumoase. Nici nu cred că am așa mari înclinații către grădinarit; sunt, mai degrabă, o mare sclifosită.

Totuși, de vreun an încoace, de când m-am apucat să-mi personalizez biroul, m-am obișnuit să-mi cumpăr o groază de flori. Adevărul este că, oricât de multe jucării de pluș aș avea pe birou, nu este nici una care să egaleze frumusețea unei flori.

Și, în momentul în care acestea au început să moară, am început și eu să refuz faptul că în biroul meu este o fantomă căreia nu-i plac florile și le omoară rând pe rând. Așa că m-am apucat de cercetat. Și, în cercetările mele, am aflat că florilor le place să fie pulverizate cu apă combinată cu îngrășământ (nu tuturor, dar celor pe care le am eu pe birou le place), pe lângă faptul că le place să fie udate. Și, de când am aflat informația asta prețioasă despre ele, le pulverizez întruna; am un recipient din ăla care face puf-puf și pe care îl țin sub birou și, cam o dată pe oră, îl scot de acolo și… puf-puf!

Tot așa am mai aflat că una dintre florile de pe biroul meu iubește întunericul, dar se pare că a început să se adapteze la noile condiții, din moment ce trăiește destul de bine și se regenerează mult chiar și la lumină.

Cu violeta de Parma am cele mai multe probleme pentru că, deși este foarte vioaie și optimistă, nu mai vrea, dom’le, să înflorească. Probabil că voi aplica și eu tratamentul pe care l-a aplicat mama Ancăi (aici).

Vouă vă place să îngrijiți florile? Ce alte ”trucuri” mai știți?

Share

7 Comments

 1. oana says:

  Mie imi plac la nebunie florile. Mi-ar placea sa am un balcon mare si bine luminat in care sa am multe multe ghivece cu flori de toate felurile 🙂 Foarte frumos biroul tau Ines. Cat despre “trucuri” nu pot sa-ti spun decat sa le ingrijesti cu dragoste si rabdare 😛

 2. Mama mea este innebunita dupa flori si stie tot felul de secrete, insa bineinteles nu le pot impartasi acum pe toate, pentru ca ar insemna sa pierd pe putin 1 ora :-)). Oricum tot timpul le uda, le schimba pamantul, le rupe crengutele uscate, s.a.m.d.
  Personal, eu am grija doar de o Orhidee Phalaenopsis mov in ghiveci pe care am primit-o de la Alin cam prin septembrie si care este si acum inflorita, si nu i-a cazut nici o floare. Si mai fain este ca se poate uda si o data pe saptamana, adica numai bine pentru mine ca eu oricum cam asa imi aduc aminte sa ud florile :-))

 3. Cătălina Chiuaru says:

  cât de tare mă regăsesc în primul paragraf :)) îmi plac florile foarte mult, dar pare că mama știe să le facă fericite și nu eu. de la câteva frunze de violetă de Parma are acum vreo 40 de ghivece…știu că sunt tare pretențioase..cred că le pune numai apă fiartă și răcită…dar o întreb când vine și revin :*

 4. Ines Prodan says:

  Mulțumesc pentru sfaturi, fetelor. Acum mai luați și în considerare că florile astea stau la mine pe birou unde resursele sunt limitate (adică n-am unde să fierb apă și s-o răcesc 🙂 ).

 5. Cătălina Chiuaru says:

  pregătești de acasă :)mama a zis că de vreo 2 ani nu îi mai înfloresc ca înainte deși aplică același tratament, semi-întuneric și apă, nu neaapărat fiartă și răcită…deci poate au o perioadă less flowery 😀

 6. Cezara Popescu says:

  Si eu sunt cam uituca si netalentata cand e vorba de ingrijit flori si plantutze, desi imi plac foarte mult.Oricum, cred ca este foarte util sfatul tau cu pulverizatul. 🙂

 7. Ines Prodan says:

  Pfoai, tre să mă vezi, parcă sunt maniacă. Am pulverizatorul ăla lângă piciorul de la birou și, din când în când… PUF-PUF! 😀