turism
Ce înseamnă cu adevărat turism de calitate?
February 25, 2017
calorifere
Calorifere din fontă sau calorifere din aluminiu?
February 27, 2017

Tinerețe fără bătrânețe de la Ana cea cu… argilă

argilă

Când aveam un pic peste 20 de ani, am cunoscut la unul dintre trainingurile la care participam în acea perioadă o tipă care părea etalon de sănătate. Eram de aceeași vârstă, doar că eram extrem de diferite în ceea ce privește stilul de viață. Eu mă trezeam târziu, tot timpul obosită și de abia așteptam să mă așez la masă și să beau o cafea. Ea se trezea înainte să răsară soarele, bea un pahar de apă cu argilă și apoi alerga.

Eu îmi petreceam serile de după training cântând la karaoke, dansând și petrecând cu alcool până târziu. Ea bea doar apă cu argilă și se culca înaintea tuturor. Eu mâncam până mă umflam toate bunătățurile de la restaurantul hotelului, ea era înconjurată tot timpul de fructe și legume proaspete și, evident, de argilă. Eu eram prietenă cu patul și distracția. Ea era prietenă cu natura și liniștea.

La acea vârstă, evident că nu înțelegeam de ce o tânără ar putea „să nu se bucure de viață” și de ce ar da banii pe argilă, pentru că, din punctul meu de vedere, argila se găsea oricum pe marginea drumului și orice tânăr ar trebui să își cheltuiască banii pe orice altceva în afară de argilă. Mi-a explicat ea că există argilă la prețuri mici și că o problemă de sănătate a făcut-o să își îndrepte atenția spre acest stil de viață sănătos și că ajunsese să îi placă acest stil de viață. Avea mai multe pliculețe cu argilă, de toate felurile: argilă albastră, argilă albă, argilă verde și îmi explica ce beneficii are fiecare asupra corpului. Îmi aduc aminte că o ascultam destul de reticentă și ironică, cu un pahar de vin în mână.

Ce-i drept, respira sănătate prin toți porii și avea un ten extrem de curat, ca la bebeluși. Îi invidiam tenul, energia și, mai ales, hotărârea de a nu se abate de la drumul ei. Și totuși, eram mult prea tânără să mă gândesc la probleme de sănătate și la un motiv concret pentru care să fi luat și eu argilă.

Bineînțeles, după 30 de ani am resimțit și eu din plin efectele îmbătrânirii corpului și ale stilului de viață deloc sănătos de până atunci. Mi-am adus aminte de Ana cea sănătoasă, cea care nu își mai putea închipui viața fără un stil sănătos și am început și eu să fac tot soiul de tratamente cu argilă, apelând mai ales la măști pentru tenul meu mult prea obosit de atâta distracție și muncă.

Se pare că toți reacționăm așa atunci când viața ne dă câte un șoc de genul ăsta și ne dăm seama cât de importantă e cu adevărat sănătatea. Unii primesc lecția asta mai devreme, alții mai târziu, alții poate un pic prea târziu. Oricum ar fi, hai să avem un pic mai multă grijă de noi și să prelungim măcar cu câțiva ani frumusețea anilor care trec atât de repede!

Foto: mademoiselleruta.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.