ne schimbam numele
Ne schimbăm numele?
February 23, 2016
tabla interactiva
Prima dată cu o tablă interactivă
February 23, 2016

DA pentru aparate de monitorizare în camera copilului

aparate de monitorizare

Se spune că o mamă simte când copilul ei se trezește sau când este în pericol. Că simte cu adevărat sau nu, eu tot zic că unei mame îi trebuie și câteva măsuri de precauție, cum ar fi, de exemplu, niște aparate de monitorizare, fie audio, fie video.

Am auzit destui părinți spunând că aparatele de monitorizare ar fi un moft pentru părinții mai leneși, care vor să se odihnească sau să facă altceva, cât copilul doarme sau se joacă în camera cealaltă. Ei bine, moft sau nu, eu consider că este o măsură de precauție, orice ai spune. În plus, oboseala cronică se instalează cam la orce părinte activ, așa că e imposibil să nu îți dorești să te odihnești și tu un pic sau să te relaxezi făcând activități pentru tine.

Exemplele de cazuri în care un astfel de monitor își arată din plin utilitatea sunt nenumărate, însă, sunt sigură că le puteți identifica și voi în viața voastră, dacă le analizați un pic. Și când stai și te gândești că în cazul unei proaspete mame până și mersul la toaletă singură poate fi o adevărată provocare, darămite un amărât de duș, nu știu cum poți spune că niște aparate de monitorizare a copilului pot fi considerate un moft. Sau când știm preabine cât de imprevizibili sunt copiii și că durează o singură secundă până să facă o boacănă, chiar și când suntem cu ochii pe ei.

Dacă ești în altă cameră decât se află copilul tău, parcă ai vrea să poți vedea când se trezește, dacă nu se îneacă sau se sufocă, dacă nu cade din pat, dacă nu face ceva periculos, pe măsură ce crește, toate aceste lucruri fără să trebuiască să te deplasezi în acea cameră la fiecare 2-3 minute, ca să verifici. Este stresant, epuizant și deloc productiv.

În plus, poți folosi aceste aparate de monitorizare nu doar când copilul tău este bebeluș, ci și mulți ani după aceea. Rebeca se duce de obicei în altă cameră, ne privește lung și șugubăț și apoi închide ușa, ca să nu vedem ce face acolo. Mai exact, să nu vedem că face iar niște boacăne. Și le face! Ei, în cazuri de astea ai vrea să nu lași mâncarea pe foc și să alergi în acea cameră din minut în minut cu stresul că se va întâmpla ceva rău, nu?

Sunt de părere că orice lucru care îți poate ușura activitatea de mămică este mai mult decât binevenit. Moft? Nicidecum! Cum poate fi un moft ceva care te ajută să fii mai calmă și mai relaxată în preajma bebelușului tău?

Așa că, dacă sunteți în căutare de monitoare pentru copii, video sau audio, găsiți mai multe modele aici. E pentru liniștea voastră și pentru siguranța copilului vostru, deci merită din plin!

Foto: usa.philips.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.