La teorie stăm bine, la practică mai lucrăm
September 1, 2010
Belva Ann Bennett Lockwood
September 1, 2010

Lupta mea nesfârșită cu celulita

Pe măsură ce timpul trece și eu, la fel ca toți oamenii, de altfel, descopăr lucruri noi despre mine. De pildă, în ultimul timp am descoperit că sunt masochistă; iar această descoperire se răsfrânge în timp și îmi este întărită de fiecare dată când mă uit la picioarele mele învinețite.

Doamnelor și domnilor, am descoperit masajul anticelulitic!

Și ce poate fi mai minunat la început de săptămână decât să te revigorezi cu o bătaie pe tot corpul? Pentru că eu nu știam, dar ea, maseuza, știa: celulita este peste tot, chiar și pe spate, chiar dacă eu nu o văd, celulita este acolo iar ea, maseuza, o vede. Pentru că a văzut atâtea la viața ei.

Prin urmare, săptămânal, de bunăvoie și nesilită de nimeni, pășesc timidă în sala de masaj, acolo unde ea, maseuza, mă așteaptă cu mâinile uleioase și degetele gata de atac și de unde ies bătută și învinețită, dar învingătoare în lupta cu celulita malefică. Trompetele cântă triumfătoare, tobele bat mai vârtos iar cerul parcă este mai luminos, în contrast cu picioarele mele (evident!) când termin eu ora de masaj! Sunt mai slabă pentru următoarele ore, când încă mai sunt în transa mâinilor puternice sub formă de melesteu.

Și pe parcursul orei de bătaie, când oricum sunt amorțită de nu mai știu pe unde mai este durerea, ochii îmi stau holbați pe mâinile ei, ale maseuzei. Pentru că nu pot să concep cum un om atât de slab poate avea atâta forță în degete. Este absolut fascinant să te gândești la aluatul care iese din mâinile ei. Aluatul și cozonacul uriaș și aburind, să nu mai vorbim despre plăcintele… și pâinea… și…

Și, pentru a elimina orice dubiu cu privire la pornirile mele masochiste, mi-am făcut abonament la bătaie!

Share

11 Comments

 1. Andreea Marc says:

  Orice ședință de masaj anticelulitic te omoară. Eu ies tot timpul vânătă, chiar dacă maseuza e o ”schijă” de femeie.

  Mi-am luat și eu tot felul de creme anticelulitice și mă enervează că trebuie să stai să masezi câteva minute.

  Chiar, voi folosiți creme anticelulitice?

 2. Mada says:

  Ii ziceam eu tipei de la masaj ca ori ma maseaza ori ia sucitorul si ma bate, tot pe acolo e.

  Solutie de mijloc? Gel anticelulitic care se absoarbe mai repede si necesita mai putin masaj, gel de sus anticelulitic sau macar pentru fermitatea pielei si peeling de 2-3 pe saptamana cu malai:D

  Intr-o saptamana deja se vad rezultatele:x

  Vorbeste intelepciunea din mine :))

 3. Andreea Marc says:

  Eu am încercat gelul de la Nivea și mi-a plăcut. Și mai nou mi-am luat cremă anticelulitică cu piper de la Elmiplant. Chiar simți cum te arde (într-un mod plăcut). Însă tot așa: trebuie să masezi în fiecare zi …

 4. ines says:

  Sincer, pentru că eu reprezint întruchiparea lenei pe Pământ atunci când vine vorba despre efort fizic, prefer să mă învinețească cineva o dată pe săptămână, decât să aplic eu alte tratamente 🙂

 5. fifi says:

  Dupa dezbateri seculare, negociere si refuzarea adevarului, am ajuns la concluzia ca exista doua secrete in lupta cu celulita: aerobicul si o dieta echilibrata (nu neaparat calcularea caloriilor pe zi, ci mancatul putin din orice, dar mai ales fructe si legume, fara nici un fel de exces, oricat de tentant ar parea). Aerobicul este sanatos intrucat contine exercitii de tip cardio si este singurul care intr-adevar elimina celulita. Dieta impiedica acumularea ”aluatului” si pastreaza efectul aerobicului. Alergatul este si el ideal deoarece ajuta la definirea formei feminine de clepsidra si face bine la sanatate. Masajul mi se pare mult prea brut si oarecum ineficient fara cele de mai sus. Sau e eficient, dar efectele se vad cam tarziu. Asadar, multa vointa si rabdare. Felicitari pentru acest site, pare foarte interesant si sunt sigura ca o data cu trecerea timpului va deveni din ce in ce mai cunoscut!

 6. ines says:

  Buna, Fifi.

  Se pare ca eu inca mai sunt in perioada cu refuzarea adevarului :).

  De fapt, stiu ca ai dreptate in tot ceea ce ai spus, numai ca imi este extraordinar de greu sa incep aerobicul. Si nu stiu de ce… pentru ca nu ar fi prima data cand as face asa ceva.

  Multumesc de sfaturi 🙂

 7. Sisi says:

  Fetelor un masaj anticelulitic bine realizat nu trebuie sa INVINETEASCA!
  Daca suntem mai sensibile,trebuie sa cautam pana gasim o persoana care face masajul anticelulitic corect, fara sa suferim.
  “Bataie’?!…no way!!!..prefer sedintele de masaj mai blande, anticelulitice,imbinate cu aerobic sau innot,mancat sanatos – daca tot despre asta se vorbeste in Belva…Ines cred ca ar trebui sa porti o discutie cu lenea ta..si sa iei atitudine.
  Pentru acasa iti recomand gomajul cu zat de cafea, despre care a scris cineva aici pe Belva. Continutul de cafeina al cafelei, este principalul ingredient ce combate celulita.

 8. ines says:

  După câteva bătăi din astea, m-am mai documentat și eu puțin și am aflat ceea ce tocmai ai zis și tu: masajul anticelulitic nu ar trebui să învinețească.

  Printr-o întâmplare ciudată am ajuns la o altă tipă care masează mult mai bineă, fără să învinețească. Acum îmi place așa de mult, încât îl consider masaj de relaxare.

  Cât despre discuția cu lenea, încă mai conversăm :).

 9. […] ultimul timp, încerc tot felul de modalităţi de relaxare: de la masajul anticelulitic (da, da, eu îl consider de relaxare pentru că nimic nu este mai minunat decât o maseuză care […]

 10. […] zi, înseamnă că anul trecut te delectai cu primul răsfăț, Karaoke cu prietenii, citeai despre lupta mea nesfărșită cu celulita sau îi răspundeai lui Teo la întrebarea ”Tu ce alegi: cariera sau […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.