A 11-a poruncă: Vezi-ți de treaba ta!
March 24, 2017
carte femei perfect de imperfecte
Belva lansează prima carte: Femei perfect de imperfecte!
March 27, 2017

Ce facem cu animalele abandonate pe stradă?

animale abandonate

Locuiesc într-o zonă pe care, personal, o numesc oază de liniște. Știu că avem păreri diferite și că vedem lucrurile din cu totul alte unghiuri. Însă, cred că e o prea mare diferență între „oază de liniște” și… „groapă de gunoi”. Zic asta pentru că în oaza mea de liniște vin niște indivizi cărora nu le pot spune oameni și aruncă zilnic tot ce se poate arunca: gunoi menajer, resturi de la construcții, vidanje, mașini abandonate și… fiți pregătiți… animale!

Nu știu ce e în mintea lor, sincer! Poate se gândesc că nu au cum să crească acele animale și le lasă pe marginea drumului în speranța că va veni cineva să le ia. Hai să vă spun cum stă treaba în realitate! Animalele abandonate și lăsate de capul lor în sălbăticie… se sălbăticesc! Și uite așa se formează haite întregi de câini flămânzi, care sar la copiii de pe biciclete, la bătrânii care merg la mănăstire, la muncitorii care lucrează în zonă, la adulții care trebuie să ajungă la serviciu, la mine, care vreau să ajung în liniște și în siguranță acasă.

Acum câțiva ani, niște prieteni din capitală mi-au spus că ei duc toate animalele pe care le găsesc suferinde pe stradă la un spital veterinar în București. Primul instinct a fost să zâmbesc și să le spun că exagerează. Apoi, mi-am dat seama că oamenii ăia nu numai că au un suflet mare, dar se gândesc și la siguranță. A lor și a comunității în care trăiesc. Pentru că, odată ce duci acele animale suferinde și bolnave la un centru specializat, te asiguri că ele vor duce o viață mai bună și că oamenii nu mai sunt expuși pericolelor din cauza animalelor abandonate.

Practic, la fel cum ne ducem animalele din propria gospodărie la veterinar, tot așa ar trebui să procedăm și cu animalele abandonate, care suferă și care, până la urmă, ne pun viața în pericol. Credeți-mă! Nu se poate spune că iubiți animalele dacă le lăsați ale nimănui pe marginea drumului! Nu se poate spune că vă implicați în comunitate, dacă nu trageți un semnal de alarmă și nu faceți nimic în această privință! A te plânge de ceva ce nu-ți convine nu înseamnă deloc implicare!

Ce faceți când voi sau cineva drag are nevoie de îngrijiri medicale? Mergeți la doctor! Ce faceți când un străin cade pe stradă și are nevoie de ajutor? Sper că îl ajutați sau chemați pe cineva specializat să facă asta! Ce faceți când vedeți animale abandonate pe stradă? Sper din toată inima că faceți ceva și că acel ceva e bun! Chemați ajutoare sau le duceți voi direct la o instituție specializată, cum e cea de aici! Există, clinici, padocuri, asociații, centre speciale pentru așa ceva. Dar, nu treceți nepăsători pe lângă ele și nu vă plângeți de efectele negative pe care le implică, fără a face voi, în primul rând, ceva! Și, vă rog eu mult, nu mai abandonați animale pe marginea drumului!

Foto: pawscy.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.