S-a întâmplat într-o joi. Din nou. Altfel.
January 30, 2013
Azi fac o siestă
January 30, 2013

Andrei Balan: ”A mea soție are grijă să îmi amintească zilnic că sunt diferit de toți ceilalți”


Dragele mele, astăzi m-am gândit să vă fac cunoștință cu Andrei Balan, solistul D`Acord Band, formația care îmi va cânta mie la nuntă. Eu una sunt foarte încântată de alegerea făcută, iar toată lumea care a auzit de ei îi recomandă pentru o petrecere reușită. Eu am vrut o formație talentată, care să ridice oamenii de pe scaun, care să aibă membri tineri și care se cânte toate genurile dorite de mine. Și se pare că am făcut alegerea cea bună atunci când am ales D`Acord Band. Azi vi-l prezint pe Andrei, solistul și inițiatorul D`Acord Band.


Obișnuim să ne lăsăm invitații să se prezinte singuri în fața celor care ne citesc. Așadar, ce ne poți spune despre Andrei Balan?
Andrei Balan … nu este cu mult diferit de majoritatea bărbaților din societatea actuală … zic nu cu mult, pentru că a mea soție are grijă să îmi amintească zilnic că sunt diferit de toți ceilalți. Andrei este o persoană care consideră că a reușit să îmbine deopotrivă cariera cu familia și se simte împlinit. Sunt un familist convins, un perfecționist și un ambițios, calități care m-au ajutat să reușesc în tot ceea ce mi-am propus.


Când am cunoscut membrii D`Acord am văzut enorm de multă pasiune și entuziasm pentru ceea ce faceți. De unde pasiunea pentru muzică, Andrei?
Cu pasiunea pentru muzică sunt sigur că m-am născut, entuziasmul a venit odată cu realizările. Bunica și mama au avut grijă să țină aprinsă flacăra pasiunii în perioada copilăriei; ambele au voci foarte bune … deci talentul meu este un sâmbure din talentul lor.


Ai terminat Facultatea de Teologie. Cum se îmbină asta cu muzica?
Aici ai pus punctul pe „i”! Cum îți spuneam mai sus, muzica a fost mereu pasiunea mea. La sfârșitul clasei a 8-a, părinții mei au considerat că din muzică în viitor nu voi reuși să-mi fac o carieră, însă au ținut totodată cont și de părerea mea; la momentul respectiv au crezut că un liceu teologic poate îmbina foarte bine muzica și cultura generală, hotărând astfel să urmez cursurile Seminarului Teologic. La sfârșitul liceului am considerat că nu trebuie să opresc la jumătate un drum deja început, aceasta însemnând să urmez și cursurile Facultății de Teologie. În ambele instituții de învățământ, muzica a fost unul dintre obiectele de bază; deci, strict la persoana mea, muzica a avut mereu legătură cu teologia.


Cum e viața de solist într-o trupă? Care sunt avantajele și dezavantajele acestei meserii?
Nu știu ce înseamnă să fii solist într-o trupă, însă știu ce înseamnă să fii solist în trupa D’Acord. Noi, toți membrii, o considerăm mica noastră afacere cu 5 asociați. Ca în orice afacere, e nevoie de multă muncă, multă seriozitate și nervi de oțel. Asta înseamnă să fii solist, saxofonist, violonist, chitarist sau pianist în trupa D’Acord. Legat de numărul de evenimente, dacă le adunăm și pe cele publice și pe cele private, ajungem la un total de 55-60 de evenimente într-un an, ceea ce înseamnă că Band-ul nostru este o afacere chiar profitabilă, în condițiile în care ne oferă posibilitatea la toți cei 5 membri să ducem o viață decentă.


Știu că ești căsătorit cu o frumusețe de femeie pe nume Georgiana. Pentru că dai un interviu la o revistă pentru femei, spune-ne care crezi tu că este secretul unei căsnicii fericite și ce apreciezi cel mai mult la femeia de lângă tine.
În momentul în care am cunoscut-o pe Georgiana am simțit că mi-am găsit echilibrul, polul cu plus al magnetului (în condițiile în care eu sunt polul cu minus … pesimistul). A fost singura care m-a înțeles și care mi-a dat mereu impulsul spre a urca următoarea treaptă spre a trece la următorul nivel, atât din punct de vedere personal, cât și din punct de vedere profesional. Secretul unei căsnicii fericite nu cred că există. Cei care spun că au căsnicii fericite sunt cei mai mari mincinoși. O căsnicie trebuie să fie condimentată și cu bune și cu rele, în egală măsură. Doar așa legătura dintre cei doi indivizi ar putea deveni una puternică, una care să nu se clatine la primul vânt, metaforic vorbind. Cred însă că sunt câteva lucruri care pot face căsnicia frumoasă: dragostea (a cărei flacără trebuie s-o ții mereu aprinsă), respectul reciproc (să te ghidezi după proverbul ”ce ție nu-ți place altuia nu-i face”) și comunicarea (care, deși e privită ca un clișeu, în orice relație trebuie pusă în aplicare).


Care este povestea bandului D`Acord?
A fost odată ca niciodată … cam așa ar trebui să încep povestea. Pe scurt însă, în toamna anului 2007 participam la un festival concurs de muzică folk. Eram doar eu și Mihăiță (pianistul) pe vremea aceea și ne autointitulaserăm B2 (Balan și Bordianu); înainte să urcăm pe scenă am aflat cu stupoare că înaintea noastră mai cântase un grup vocal-instrumental care purta același nume, moment în care, Mihăiță a venit cu ideea genială de a schimba numele de B2 în D’Acord. Concursul respectiv ne-a adus unul dintre cele mei importante câștiguri ale noastre … numele Band-ului! În 2008, i-am cooptat în trupă pe Oana (saxofon) și Dragoș (chitară), iar în 2010 ni s-a alăturat și Anca, violonista și mezina trupei, D’Acord devenind astfel D’Acord Band!!!


Unde vă poate vedea lumea cântând și cum poate lua legătura cu voi dacă vrea să le cântați la evenimente?
Cea mai mare parte a evenimentelor la care ne poate lumea asculta sunt evenimente private; însă avem și evenimente publice în diferite locații mai mult sau mai puțin studențești (Hunter’s Pub, Oxford Pub etc.), precum și la festivaluri ale orașelor unde dăm curs invitațiilor venite din partea primăriilor! Cei care doresc să le cântăm la evenimente pot gasi detalii și date despre noi pe pagina D’Acord Band de pe Facebook și pe site-ul nostru (care momentan e în construcție) www.dacordband.ro.


Tot ca tradiție, ne lăsăm invitatul la final să transmită un mesaj pentru cititoarele Belva. Așadar, te rugăm:
În societatea modernă, când femeile sunt prinse tot mai aprig în „bătălia sexelor” şi îşi doresc egalitatea cu partenerii lor, se uită rolul esenţial al acestora. Care este rolul esențial al acestora? Acela de a rămâne aceleași ființe dragi nouă, bărbaților. Așadar, nu vă pierdeți fragilitatea, zâmbetul și căldura privirii, delicatețea atingerii și privirea pe sub gene, pentru că, odată pierdute aceste caracteristici, vă pierdeți spiritul feminin.


Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

4 Comments

  1. Ghilan Vasilica says:

    da…f buna alegere…cu siguranta va fi o super petrecere..

  2. Alma says:

    Puteai alege o formatie cu cel putin doi daca nu trei solisti. Cu siguranta nu ai ales pe criterii de prestatie artistica. Nici muzica populara nu e autentica, nici cea usoara nu e credibila. In alta ordine de idei, felicitari pentru logodna.

  3. Andreea Marc says:

    Principalul criteriu după care am ales a fost următorul: să fie o formaţie talentată, diferită şi care să îmi ridice toţi oamenii la dans. Asta înţeleg eu prin artistic. Erau multe formaţii cu mai mulţi solişti de sexe diferite care îmi ofereau pachetul clasic, dar nu asta e ceea ce îmi doresc pentru nunta mea.

  4. […] în Hunter`s Pub, D`Acord? [ 0 ] February 7, 2013 | Andreea Marc Vă amintiţi interviul de săptămâna trecută cu Andrei Bălan, solistul D`Acord Band? Ei bine, astăzi vă anunţ că […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.