All I want for Christmas is …
December 20, 2010
Moșului îi plac răciturile de curcan
December 20, 2010

Am un vis pe țeavă

Aveam mai multe. Dar cumva, între a plăti chiria și a inunda ocazional cerebelul cu toxine la final de săptămână, un set de neuroni s-a rătăcit. Am uneori impresia că eram ceva mai inteligent, just, altruist. Chiar și atunci când, mânat doar de hormoni, priveam ținta doar undeva între gât și stomac.

Am uitat o mare parte din visele care îmi animau copilăria, adolescența și încercând să mi le reamintesc am ajuns la concluzia că era util să le notez naibii undeva! Cele rămase sunt ceva mai … realiste, dar la fel de dificil de împlinit.

Poate e mai bine: neștiind ce am vrut atunci nu am ce regreta acum, astfel încât sunt împăcat cu mine. Sau poate nu e așa de bine: am uitat cine am fost și poate voiam să fiu, ce mă entuziasma și mă energiza și mi-a dat aripi să zbor peste atâtea acoperișuri, fiecare mai înalt și mai abraziv.

Nu pot da timpul înapoi, nu pot să-mi biciui creierul la infinit daaar… pot să-i dau o mână de ajutor tipului dintr-un viitor despre care am ajuns să cred ca e oricum, numai îndepărtat nu.

Tu ce i-ai scrie eu-lui de 40 de ani de peste 10 – 20 de ani? Ce i-ai spune să facă, să fie, să fi bifat?

Share

7 Comments

 1. […] Am un vis pe țeavă Mon Dec 20, 2010 0:03 am Aveam mai multe. Dar cumva, între a plăti chiria și a inunda ocazional cerebelul cu toxine la final de săptămână, un set de neuroni s-a rătăcit. Am uneori impresia că eram ceva mai inteligent, just, altruist. Chiar și atunci când, mânat doar de hormoni, priveam ținta doar undeva între gât și stomac. Am uitat o […] […]

 2. Irina Flore says:

  Eu i-as spune sa se bucure din plin de tot ce are, sa vada partea plina a paharului si nu pe cea goala, sa iubeasca si sa fie iubit, sa isi tina prietenii aproape si sa nu uite niciodata de unde a plecat si de toate greutatile pe care le-a infruntat ca sa ajunga undeva! 😀 cam asta mi-as spune eu mie!

 3. Ines Prodan says:

  Cred că ar fi fost mai ușoară pentru mine varianta cu auto-critica :).

  Cred că i-aș spune să aibă grijă cu măselele și să se ducă mult mai des la dentist. Presupun că la vârsta aia o să fiu mai înțeleaptă și o să înțeleg că la dentist nu se ajunge doar atunci când chiar te doare ceva :).

 4. p_unu says:

  I-as spune sa fie (mai) egoist, machiavelic, rautacios, indiferent, cinic dupa care i-as trage o mama de bataie sa se trezeasca odata pentru totdeauna la realitate si sa nu mai viseze cai verzi pe pereti.

 5. alex negru says:

  :))
  cel mai bun moment sa plantezi un copac e acum 20 de ani.
  al 2-a cel mai bun moment e azi.
  😉

 6. Andrei says:

  Mai, nu stiu daca sa compatimesc sau sa felicit “uitarea” unor vise. Eu majoritatea celor importante nu le-am uitat. Faza e ca multe nu o sa devina realitate vreodata. Pentru ca am ales deja sa-mi realizez o alta parte din vise care ma duc in directia opusa primelor (asta-i treaba cand visezi in toate directiile).

  Apoi multe dintre ele au mici sanse sa se indeplineasca. Fiindca n-o sa vreau niciodata sa ajung la gradul de eficienta necesar realizarii lor.

  Alta parte o sa fie inlocuite cu ce o sa visez maine.

  Deci cred ca uitatul viselor e bun. Te scapa de frustrari. Cu conditia sa nu uiti visele pe care le traiesti/le-ai trait deja (sa stii de unde vii si cum ai ajuns unde esti). Cu conditia sa nu te opresti din visat ca sa nu ramai fara material.

  Eu nu i-as scrie sfaturi celui de peste 20 de ani. Daca am ajuns la vreo concluzie importanta in viata, nu o sa o uit (cum sunt cele legate de igiena dentara :D). Altele n-o sa ma lase altii sa le uit.

  Eu i-as scrie, esantionat, impresii periodice – importante sau nu – ca sa nu uite cum era “inainte”. Oricum e dificil sa-mi pun problema, in toata viata mea de pana acum, anul viitor am fost putin mai “bun” decat anul trecut. Iar daca ma uit cu 10 ani in urma, well, sunt desene animate nu filme psihologice.

  Cred ca asta e buna de “New Year’s Resolution” – la anul imi cumpar un caiet si de fiecare data cand am o idee care mi se pare interesanta, o scriu acolo. In cel mai rau caz, cand o sa am un copil maricel o sa-i zic sa treaca prin ele. Ar fi cel putin distractiv pentru el.

 7. Maxu' says:

  Whoooa, nu se astepta Maxu’ la atata atentie din partea voastra. Saru’mana!

  @Irina – Sa nu uiti, scrie bine undeva

  @Ines – intelepciunea vine odata cu varsta, dar incapatanarea e mai … tentanta

  @Cristina – n-ai fi in stare, stim amandoi ca e nevoie de antrenament pentru asta

  @Alex – tie-ti prinde bine Himawari, inveti chestii frumoase d-acolo

  @Andrei – idee fantastica, doar ca nu prea mai am o relatie asa buna cu hartia (doar o scuza). Distractiv, dar e posibil sa fie, la un moment dat, o alta punte intre voi. Curios ce iese, see ya in 10 or so 🙂