Curăţenie de vară în sufletul meu
May 23, 2011
Vine căldura, trecem la creme “uşoare”
May 24, 2011

Am și eu sfintele mele puncte pe ”i”

 

Urăsc să mă simt controlată.  Mă irită să mă aflu într-o postură coercitivă. Serios, chiar trebuie să-mi spună cineva când să mănânc, ce anume să mănânc, când să beau apă, când să mă plimb, când să casc gura? Când să-mi sune telefonul? Ce culori să aibă ținuta mea? Sau cum să-mi iau notițe?

Chiar trebuie să-mi contorizeze cineva zilnic zâmbetele? Grimasele? Chiar am nevoie să mi se dicteze viziuni, abordări, acțiuni?

Și nu, nicio urmă din influența părinților mei aici; că de, ei au un real cuvânt de spus în ceea ce mă privește. Cuvânt pe care-l accept, de altfel, de cele mai multe ori.

Faptul că am ajuns să joc după cum îmi cântă altcineva mă deranjează cel mai tare. Îmi anulează brusc și într-o proporție de peste 50% din personalitate.

Am făcut cunoștință cu persoana care mă intimidează. Profesional vorbind, mă intimidează. Aș fi avut un gust mai puțin amar dacă starea pe care mi-o insuflă este una cu final pozitiv. Nici vorbă. Maniera în care pune problema, contextul în care mă surprinde, absurdul pe care mi-l impută…ei bine, toate acestea mă încolțesc. Mă blochez, mă enervez pe mine însămi, pe enervez pe persoana în cauză și-mi fac promisiuni cum că nu va mai exista o ”data viitoare”. Ba mai mult decât atât, îmi afectează stilul de lucru, relaționarea cu cei din jur și propria-mi logică. Colac peste pupăză: mereu există o ”data viitoare”.

Ce rezultat are ecuația de mai sus? Crize de nervi.

Mi se pare improprie atitudinea și purtarea mea. Nu, nu așa mă întâlniți pe stradă. Nu, nu așa mă cunoașteți îndeaproape. Nu timidă în argumente și-n susținerea punctului de vedere. D-aia și aștern cuvintele în acest articol.

Ce vreți? Am și eu sfintele mele puncte pe I!
Aveți un leac pentru mine?

Sursă foto: headrush.typepad.com

Share

2 Comments

  1. Irina says:

    Si eu la fel!

  2. Andreea Marc says:

    Quit your job! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.