5 farse din media care au făcut istorie
April 1, 2013
Când se întoarce roata
April 1, 2013

Am părăsit cartierul în care copiii fac pipi în grup

baby pees

Acum câteva luni, la vreo săptămână după ce mă mutasem în cartierul pe care acum îl părăsesc, o imagine nemaivăzută le-a fost dat ochilor mei să experimenteze.

În parcul din fața scării, acolo unde, în timpul verii, anotimp în care ne aflăm și în momentul acțiunii acestui articol, zeci, sute de copii zburdă, se joacă, se trag de păr și cântă, stătea liniștită o clacă de mame. Clăcile de mame sunt acele grupuri de femei care știu să-și crească odraslele zburdătoare și care formează grupuri compacte, alegându-se în funcție de tipul de scutece folosite, direcția de rotire a mixerului în piure, precum și gradul de implicare a masculului familiei în creșterea copilului.

Nimic ieșit din comun. Femei discutând cu pasiune despre cartofii pasați s-au mai văzut în lumea asta. Totuși, atenția mi-a fost atrasă în momentul în care le-am văzut pe toate (cele 10-12) ridicându-se de pe bănci și ducându-se, ca teleghidate, în zona cu copaci a parcului, zonă puțin mai ferită de ochii lumii. Ajunse aici, într-un sincron perfect, și-au luat copiii în brațe, au executat datul pantalonilor jos și i-au încurajat să presteze pipi lângă copac. Și, în timp ce își țineau pe vine odraslele ce eliminau lichide, ele și-au continuat discuția despre cea mai potrivită grădiniță, uitându-se unele la altele, gesticulând și comportându-se de parcă toată situația era una normală.

Acela a fost momentul în care un lucru a fost clar pentru mine: I’m doomed!

De-a lungul timpului, am observat că oamenii din acest cartier au o legătură strânsă cu eliminarea lichidelor sub formă de pipi. Fie că este vorba despre bărbații care, mergând pe stradă în zig-zag, își dau seama că natura îi cheamă acolo, în mijlocul trotuarului, iar ei sunt datori să o asculte, sau despre vecinii mei care nu au nici o jenă să se elibereze la colțul blocului, pe mașinile parcate, legătura între locuitorii acestui cartier și pipiul este una de necontestat. Nici nu vreau să mă gândesc de câte ori mi-a fost spălată mașina…

Dar week-end-ul trecut am părăsit acest cartier. Am fugit mâncând pământul, într-o zonă în care sper că oamenii au dezvoltat legături strânse cu lucruri pe care și eu le-aș considera normale. Adio, cartier al copiilor care fac pipi în grup!

Sursa foto: hellonewlife.blogspot.ro

Share

1 Comment

  1. Madalin says:

    Sunt educati de mici, un fel de tabara de antrenament pentru talibani urbani.

    Am ajuns sa cred ca nu mai e problema cu pipi, problema este cand plaseaza mine anti-personal(a se citi caca, kkt, fecale de om sau animal – uneori se confunda) si esti cel care calca pe ele, moment in care explodeaza mirosul, nervii si rasul in hohote al celorlalti talibani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.