Pădurea suferă de manele
August 5, 2015
piscina
Ce nu mi-a plăcut în Grecia
August 7, 2015

Am lăsat stresul și oboseala în Corfu!

Pentru că anul trecut am născut și nu am reușit să plec nicăieri, iar stresul și oboseala s-au adunat în doze mult prea mari, aveam nevoie ca de aer de un concediu în doi. În general, alegem un concediu în care să mergem mult în excursii, să vizităm locuri și să cunoaștem oameni, dar de data aceasta am vrut să stăm toată ziua într-un loc și… să dormim. A fost primul nostru all inclusive în aproape opt ani de când suntem împreună și mă bucur că am ales varianta asta, care nu a presupus prea multă mișcare.

Am ales să mergem în Corfu, Grecia, pentru că iubim Grecia, pentru că era aproape și pentru că era unul dintre puținele locuri din Grecia pe care nu apucasem să le vedem încă. Corfu este o insulă destul de mare, în nord-vestul Greciei, pe care ajungi fie cu avionul, fie cu o plimbare de aproape două ore cu feriborul. Peisajul de pe feribot… fără cuvinte!

Corfu a fost aproape 400 de ani sub dominație venețiană, lucru care se vede în capitală. Clădirile înalte și colorate, cu străduțe înguste și pietruite, cu apă până în ușa casei, sunt specifice Veneției și le poți găsi, de asemenea, și în Corfu Town. Restul insulei, în schimb, este tipic grecească, cu taverne de familie, cu plaje pietroase și cazare oriunde întorci capul. E plin de piatră și de munte, dar asta nu i-a împiedicat pe greci să exploateze la maxim locul și să creeze locuri de poveste și peisaje care îți taie răsuflarea.

Am ales un resort de patru stele cu all inclusive, care, culmea, avea internet doar la recepție. La început a fost un pic revoltător, dar, până la urmă, mi-am dat seama că a fost mai bine așa. Era culmea să stau întinsă pe baldachin, în costum de baie, după doi ani fără concediu, și să rezolv taskuri de serviciu, nu? Așa că am ales să dorm pe baldachin cam toată ziua și să vizitez împrejurimile doar în după-amiezile cu un strop de energie. Nu am regretat! Corfu chiar este o insulă superbă, cu peisaje minunate! Nu degeaba dealul din Lakones cu vedere spre Paleokastritsa a câștigat premiul Bella Vista pentru una dintre cele mai frumoase peisaje din Europa. Sau minunea de la Canal d`Amour, unde te arunci în apă de pe stâncă și urci înapoi pe o funie.

Cam așa e Grecia insulară… cu peisaje de vis și energii pozitive. Și nu, criza nu se simte deloc. Nici măcar la 48 de grade, câte am prins noi în concediu!

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.