La master în Danemarca
March 20, 2012
Facebook-ul si misterele sale!
March 20, 2012

Ai permite o crimă pentru a-ți salva familia?


Ultima perioadă a fost una în care s-au adunat multe, în care nervii mei s-au întins la maxim, iar oboseala și-a spus cu tărie cuvântul. M-am tot plâns că am prea multă treabă, că există prea multă birocrație, că nu mai am timp de nimic etc. etc. Asta până când, zilele trecute, am văzut filmul ”Machine Gun Preacher” și mi-am dat seama că am o viață minunată și că trebuie să fiu de-a dreptul recunoscătoare pentru tot ce am.

De ce? Pentru că în film am văzut viața dură din Uganda și Sudan, am văzut cum unei femei i-au fost tăiate cu cruzime buzele deoarece a avut curajul să se împotrivească unor bărbați, un copil ucigându-și mama pentru că a fost amenințat de teroriști, copii maltratați, răpiți, violați și vânduți, copii cu mitraliere mânuindu-le ca pe niște obiecte de zi cu zi, oameni uciși ca pe niște obiecte fără valoare, oameni trăind în teroare și neavând o casă sau măcar un loc sigur în care să doarmă, fără a risca să fie uciși.

Filmul este bazat pe fapte reale și exprimă viața lui Sam Childers, un tip rău care obișnuia să omoare fără milă, să se drogheze și să bea fără măsură. Având atâtea ”activități” la activ, Sam este închis, lăsându-și acasă soția dansatoare de striptease și fiica de câțiva anișori. Atunci când iese din pușcărie, este surprins de faptul că soția lui, Lynn, nu mai era dansatoare, ci vânzătoare la un supermarket, deoarece îl găsise pe Dumnezeu. Cu ajutorul lui Lynn, îl găsește și Sam pe Dumnezeu și, întâlnind un misionar într-una dintre duminicile la biserică, se hotărăște să plece și el în Uganda pentru a ajuta populația de acolo.

Din Uganda merge în Sudan și vede în ambele locuri scene de groază provocate de un război civil fără milă. Toate fețele neajutorate, toate crimele produse și toate scenele terifiante îl determină pe Sam să se întoarcă în Sudan și să construiască aici un orfelinat pentru câteva sute de copii, victime ale războiului.

Determinarea lui, puterea de a ucide teroriști pentru a salva copii îl fac un erou numit ”Predicătorul cu mitralieră”. Filmul te face cu siguranță să ți se ridice părul pe mână, să verși o lacrimă și să te gândești ce viață duci tu și ce viață duc acei bieți copii.

Filmul se termină cu adevăratul Sam Childers, care are un mesaj/întrebare pentru toți cei care au un copil, o soră, un frate, o familie: ”Dacă un membru al familiei tale ar fi răpit, iar eu ți-aș spune că îl pot aduce acasă, te-ar mai interesa cum aș face asta?”.

Gândiți-vă și voi la asta …

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eddnloOFjwY[/youtube]

Sursa foto: filmofilia.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

3 Comments

 1. Andrei says:

  Siii, minge ridicata la fileu.

  http://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc

  Incepe si cu citatul preferat al lui Ines. Luati-va timp sa-l vizionati pana la final.

  Belvele, credeti ca pana in Aprilie poate exista un banner de support pe blog pentru aceasta initiativa?

  Also: http://www.gua-africa.org/ – ganditi-va daca grupul vostru de colegi, prieteni, whatever nu poate sustine educatia unui copil din aceasta lume de cosmar.

  Tragediile din Africa sunt probabil cele mai mari boli ale umanitatii, ca organism. Daca toata lumea si-ar intoarce deodata privirea spre ele (si nu ma refer la guverne, ma refer la indivizi) ar disparea. Degeaba ne uitam la filme cu cafteala daca nu ne inspira sa luptam. Unul cu mitraliera, altul cu un cuvant, cu un euro.

 2. motcan laura says:

  am vazut filmul si m-a impresionat. situatia acelor copii e cumplita si mi-as dori sa am puterea sa schimb ceva pentru ei.metoda lui e neortodoxa dar o sustin, macar el face ceva…cumva sa ajute acei copii.din punctul meu de vedere : Bravo!

 3. Maxu' says:

  http://www.youtube.com/watch?v=JSSVEQp2DSU

  Media, f-ing with your brain, on one side or the other.