Scrisoare către tine
February 1, 2014
Blind date – varianta modernă
February 3, 2014

Ai încercat să TE ierți?

A ierta… un cuvânt pe care îl cunoaștem mai mult din Biblie, un cuvânt care exprimă, de fapt, ce înseamnă a fi uman…

Tot din Bibilie știm că e important să-i ierți pe cei ce ți-au greșit, pe cei apropiați, pe cei mai puțini cunoscuți dar, în special, pe cei ce-ți sunt dușmani… Să întorci și obrazul celălălt și să treci mai departe.

Iertarea este, îmi place să cred, și cea care ne reprezintă ca oameni, ca și dragostea de altfel. Iertare și iubire, iubire și iertare, combinația secretă a împlinirii…

Însă, vă întreb, am încercat vreodată să ne iertăm pe noi înșine? Să ne spunem: Mă iert! Și să închidem ușa în urma noastră, mergând mai departe?

Să ne iertăm pentru că am greșit față de cineva drag, să ne iertăm pentru că am îndrăznit să pizmuim, la un moment dat, pe altul, să ne iertăm fiindcă nu am reușit să uităm sau să iertăm?

Să ne iertăm fiindcă, într-o zi, ne-am gândit la noi mai mult decât la ceilalți, că le-am promis și nu ne-am ținut de cuvânt, că ne-am certat copilul fără sa-i spunem apoi că ne pare rău sau că nu l-am ținut mai mult în brațe?

De câte ori nu ne-am simțit vinovați pentru tot ce ni s-a intâmplat în viață sau în viața celorlalți? Sentimentul de vinovăție devine din ce în ce mai puternic, ne gârbovește spatele cu greutatea sa și sufletul cu puterea lui. Ne oprește din drum și chiar ne dă cu un pas înapoi; ne face să devenim lași și, nu de puține ori, să renunțăm.

Cred că atunci când iertăm ne simțim mai apropiați de divinitate, mai curați, dar când avem curajul să NE iertăm vom deveni cu mult mai mult.

Ne vom recăpăta încrederea în noi și curajul de a crede iarăși în ziua de mâine, vom urca pe scara maturității și pe cea a iubirii, vom fi mai puternici și mai plini de curaj.

Eu am învățat de mult să mă iert… așa pot să sper, în fiecare zi, că mâine va fi cu adevărat mai bine.

Sursa foto: journaling61.thoughts.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.