Azi mă uit pe poze
July 27, 2011
O mică obsesie: monedele
July 27, 2011

ACUM-ul nostru nu este la fel ca ACUM-ul lor

Din când în când, atunci când mai ridic privirea din activitățile mele, îmi dau seama de diferențele de percepție dintre mine și el. Uneori mi se par amuzante și îmi vine să-l mănânc de drăgălaș ce este dar, de cele mai multe ori, îmi vine să-l strâng de gât.

Exemplul cel mai la îndemână este diferența de percepție a timpului dintre noi doi. Pentru mine, de pildă, zece minute sunt măsurate, în cele mai multe cazuri, prin intermediul ceasului (excepție fac dățile în care mă machiez, caz în care zece minute sunt măsurate în aplicarea de anticearcăn, fond de ten, creion dermatograf, fard, mascara, contur de buze și ruj). Pentru el, zece minute sunt măsurate prin intermediul instinctului.

Cea mai evidentă manifestare a diferențelor între ceasul meu și instinctul lui apare atunci când trebuie să facem diverse lucruri prin casă: aspirator, praf, dus gunoi, rufe la spălat. De regulă, eu îmi doresc ca aceste lucruri să se întâmple ACUM. De regulă, aceste lucruri se întâmplă după ACUM-ul lui, măsurat, așa cum am stabilit mai sus, prin intermediul instinctului. În acest caz, ceasul meu îmi arată că ACUM înseamnă la o fracțiune de secundă după ce a fost dat taskul; instinctul lui face ca acest ACUM să se întâmple la jumătate de oră după.

Și la final nici unul dintre noi nu înțelege de ce celălalt este nemulțumit; de regulă, eu mă îmbufnez pentru că lucrul nu s-a întâmplat ACUM iar el se îmbufnează pentru că lucrul s-a întâmplat ACUM și eu nu am apreciat.

Cred că cel mai bine ar fi ca, undeva în lumea asta, să existe un dicționar în care aceleași cuvinte să fie explicate din două perspective: a femeilor și a bărbaților. În felul ăsta, poate că am reuși să înlăturăm neînțelegerile cauzate de diferențele de percepție.

Sursa foto: flickr.com

Share

4 Comments

  1. Irina says:

    Foarte tare poza! :)))

  2. Andreea Marc says:

    Un maaaare AMIN! Şi totuşi, de ce e aşa de greu să faci un lucru ACUM?

  3. Maxu' says:

    Nu e greu deloc, totul e sa-l faci … ACUM, cand e vremea lui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.