Povestea Belvei

Sătule de reviste pentru femei care spun același lucru și care de fapt nu spun nimic, ne-am decis sa ne adunăm mai multe femei cu poftă de viață și să ne facem propria revistă online, sub forma unui blog colectiv de femei. Aici nu vei găsi articole de genul ”Top 10 semne că te înșală”, ”Cum să fii sexy în orice situație” sau ”Top 9 accesorii pe care trebuie să le ai vara asta”. Nu vei găsi interviuri cu actorii tăi preferați și nici fotografii indiscrete cu vedete.

Am făcut acest blog pentru a împărtăși cu restul femeilor ca noi experiențele de viață. Nu vrem articole cu limbaj academic și nici sfaturi care nu ne vor fi utile niciodată. Vrem să scriem, atât noi cât și tu, despre ce facem zi de zi, despre ce am mai gătit astăzi, despre ce rochie ne-am cumpărat, despre ce mofturi a mai făcut partenerul în dimineața asta, despre ce carte bună ne-a mai picat în mână, despre unde am fost week-endul trecut, despre cum ne-am decorat biroul și despre evenimentele la care am participat săptămâna aceasta.

Nu există o redacție cu acces interzis. Și tu poți fi editor Belva pentru simplul motiv că ai ceva important de împărtășit. Nu suntem specialiste în sexologie, psihologie sau medicină. Suntem femei simple care au ceva de spus și care învață din experiențele proprii și ale celor din jur.

În fiecare zi te vom provoca să te răsfeți, oferindu-ți Răsfățul Zilei: un lucru pe care te îndemnăm și ne îndemnăm să îl facem pentru a ne menține acel zâmbet necesar în fiecare zi.

 

Cine este Belva?

Belva este o femeie în primul rând amuzantă, inteligentă și activă. Este matură în decizii, dar se copilărește ori de câte ori are ocazia. Greșește ca orice om, dar trece peste greutăți cu zâmbetul pe buze și cu lecția învățată.

Este plină de energie pozitivă și se implică în toate activitățile din jurul ei. Are un job sau afacerea ei, și totuși reușește să facă și alte activități conexe pentru sufletul ei.

Are grijă de ea, este mereu curată și decentă, niciodată vulgară, ci doar atât cât să fie sexy și apreciată.

Nu este genul de femeie ”glamorous” care își cumpără haine de fițe și care frecventează doar locurile scumpe pentru că așa îi dictează societatea. Belva este o femeie creativă care face cele mai frumoase și originale combinații de îmbrăcăminte. Pentru că Belva are un stil propriu și nu acceptă tiparele impuse.

Pune mare preț pe creativitate, astfel că își decorează frecvent casa și spațiul de muncă.

Belva nu urăște bărbații și nu militează împotriva lor. Este cea mai bună prietenă a lor și crede cu tărie în ideea de egalitate. Mai mult decât atât, își face întotdeauna partenerul mândru de ea și îl sprijină în toate proiectele și deciziile acestuia.

Belva nu este o supereroină. Este o femeie normală, care este respectată de oamenii din jurul ei și care se împarte între familie, job, prieteni și dezvoltare personală.

Belva nu este o femeie întreținută. Belva se răsfață singură și se bucură de micile plăceri din fiecare zi.

Este femeia care se trezește dimineața pentru a pregăti micul dejun și cafeaua, care pregătește copiii de școală, care citește ziarele și cele mai bune cărți, care are o carieră ce îi aduce satisfacții, care merge la sală și aleargă ori de câte ori prinde un moment liber, care are grijă ca ea și familia ei să mănânce sănătos și bine, care merge în week-end în aer liber, care își face întotdeauna timp de călătorii, care nu se pune întotdeauna pe ultimul loc și care nu uită niciodată de nevoile și de dorințele ei.

Belva se răsfață în fiecare zi nu cu lucruri scumpe, ci cu lucruri care o fac mândră și apreciată. Și face asta 365 zile pe an. Este vorba de un răsfăț pe care o femeie ar trebui să îl aibă în fiecare zi… ceva care să o facă să zâmbească și să se simtă împlinită. Belva nu este o femeie întreținută, alintată de parteneri bogați, ci o femeie care se respectă și care găsește răsfăț în fiecare lucru mărunt: un cappuccino delicios, o carte bună, o seară liniștită, o melodie veche, un pahar de vin la bucătărie, un contract încheiat cu succes etc.

De ce Belva?

Numele a venit ca o inspirație pentru ceea ce a fost Belva Ann Lockwood, prima femeie din istorie care a candidat la funcția de președinte al unei țări, prima femeie avocat care a pledat în cadrul Curții Supreme, mamă, soție, profesoară, scriitoare, politician, avocat și militantă a drepturilor femeii.

Te invităm să ne cunoaștem, să vezi cine scrie pe Belva, cum poți fi și tu editor Belva și, mai ales, ce ne motivează să scriem sub numele Belva.